Με αφορμή την ενδιαφέρουσα εξέλιξη της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, το φεστιβάλ που διοργανώνεται για 5η χρονιά στη συμπρωτεύουσα από 21 Νοεμβρίου ως 20 Δεκεμβρίου, εστιάζει φέτος στη σύγχρονη, ακόμα πιο δημιουργική εκδοχή της.

KARABOURNO1

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πόλεις που διαθέτουν πολλά εστιατόρια με εξαιρετικούς σεφ, που τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν τη σύγχρονη Θεσσαλονικιώτικη κουζίνα αναδεικνύοντας άριστα τις εκλεκτές εγχώριες πρώτες ύλες. Οδηγός τους σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι η παγκόσμια γαστρονομική τάση που προτρέπει την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία της διαθέσιμης πρώτης ύλης και ακριβώς εκεί εστιάζουν αρκετά από τα μενού τους.

tsarouhas1

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την εξέλιξη, η φετινή διοργάνωση κάνει τη διαφορά, προσκαλώντας μας την εβδομάδα από 27 Νοεμβρίου ως 4 Δεκεμβρίου να δοκιμάσουμε αυθεντικές θεσσαλονικιώτικες γεύσεις σε εστιατόρια της πόλης που συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή δράση. Στην εν λόγω δράση οι επισκέπτες δοκιμάζουν σε καθένα από τα συμμετέχοντα εστιατόρια ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ψηφίζουν αυτό που θεώρησαν ως καλύτερο στο http://foodfestival.thessaloniki.gr/favorite_dish. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένα από τα πιάτα θα παρασκευαστούν μπροστά στο κοινό στις 7 Δεκεμβρίου, 7 το απόγευμα στον πολυχώρο Αγορά-Ergon (Π. Μελά 42). Αν, ωστόσο, τα πιάτα που δοκιμάσεις σου αρέσουν τόσο πολύ που θέλεις κάποια στιγμή να τα φτιάξεις στο σπίτι, μπορείς να αναζητήσεις τις σχετικές συνταγές στον δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης που θα εκδοθεί το 2016 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

elec1

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι Food Sherlocks θα παρουσιάσουν την εφαρμογή για smartphones με τα σημεία διατροφής ειδικών ομάδων πολιτών και τουριστών και ο Σύλλογος «Δράση για την Κοιλιοκάκη» τον χάρτη των σημείων πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη.

12241603_751865001609558_4028430081627333700_n

Info
21 Νοεμβρίου- 20 Δεκεμβρίου, http://foodfestival.thessaloniki.gr/
Δείτε τα εστιατόρια που συμμετέχουν εδώ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr