Οι κουτάλες “παίρνουν φωτιά” και όσοι ασχολούνται με την Κρητική κουζίνα έχουν για μία ακόμη χρονιά την ευκαιρία να αποδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Το ραντεβού δίνεται για το τελευταίο τριήμερο του μήνα, από την Παρασκευή 27 ως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στα Χανιά και στον εκθεσιακό χώρο Αγυιάς, με τους συμμετέχοντες να διαγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν από την ετοιμασία ενός πιάτου ή ενός μενού (σχετικό με την κρητική κουζίνα πάντα) μέχρι το ζωντανό σκάλισμα σε λαχανικά και φρούτα της Κρητικής γης!

kritiki-kouzina_293789270

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, οι παρευρισκόμενοι απολαμβάνουν και νόστιμες, παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έτοιμα γλυκά κουταλιού από πολιτιστικούς συλλόγους και νοικοκυρές, καθώς και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Παράλληλα, στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Κουζίνας, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών, πραγματοποιούνται μικρά σεμινάρια και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας, ενώ γίνεται και η παρουσίαση του Κρητικού Παντοπωλείου και του “Young Chef” ένα καινούριο κομμάτι που σαν σκοπό έχει τη σωστή καθοδήγηση των νέων που εισέρχονται στον χώρο της γαστρονομίας καθώς και την προάσπιση της Κρητικής γαστρονομίας.

lesxi-arximageirwn

info
27-29 Νοεμβρίου: 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας, Χανιά, εκθεσιακός χώρος Αγυιάς. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2810 243572. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι κανονισμοί του διαγωνισμού στο site της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης www.chefsofcrete.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr