Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, αφιερωμένο στα προϊόντα της ελιάς αλλά και στην παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (31/3 & 1-2/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο λόγος για το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, που φέρνει το κοινό σε επαφή με εκλεκτά ελαιόλαδα και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Καλαμάτα, η Μυτιλήνη, η Χαλκιδική, η Ηλεία, η Φθιώτιδα, η Αχαΐα, η Φωκίδα και αλλού. Ανάμεσα τους, μάλιστα, βρίσκουμε και μερικά πολύ σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, που αξίζει να δοκιμάσουμε.

elaiolado1

Στα highlights του τριημέρου και τα live μαγειρέματα, με 40 σεφ να ετοιμάζουν ελληνικές συνταγές με ελαιόλαδο, βασισμένες στην ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Οι επισκέπτες, λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων μαραθοτηγανίτες Σερίφου, ντάκο Κρήτης, μακαρονάδα Πάρου, ξεροτήγανα Λέρου και φακόρυζο Χάλκης. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα δουν από κοντά αληθινό ελαιοτριβείο και τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού, ενώ θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.

info
31/3 – 2/4 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Φάληρο.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 31/3 16:00-21:00, Σάββατο 1/4 10:00-21:00, Κυριακή 2/4 10:00-20:00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr