Έρχεται τον Ιούνιου η 5η διοργάνωση του διεθνή διαγωνισμού ελαιολάδου Athena, με τη διαφορά ότι αντί για τη Λέσβο που ήταν ο αρχικός τόπος διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Πετρέζα, στα Σπάτα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, με τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου να διεκδικούν Διπλό Χρυσό, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο βραβείο, καθως και ένα από τα 12 ειδικά βραβεία. Οι νικητές αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι από το 2016 ο Athena έχει διεξαχθεί σε 4 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας: Αθήνα, Πύλο, Δελφούς και Ναύπλιο, με συνεχώς ανοδική πορεία στη συμμετοχή δειγμάτων προς αξιολόγηση, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά (από περισσότερες χώρες και από όλο και πιο σημαντικούς ελαιοπαραγωγούς). Έτσι, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους πιο σημαντικούς του κόσμου, αποτέλεσμα της σοβαρής οργάνωσής του, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της κριτικής επιτροπής. Γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση ενός διαγωνισμού.

Ο λόγος που ο διαγωνισμός αλλάζει κάθε χρόνο τόπο διεξαγωγής είναι η εξυπηρέτηση του εξής στόχου των διοργανωτών: να αναδειχθεί σταδιακά, μέσω και του Athena, όλος ο ελληνικός ελαιώνας και ο πλούτος των γηγενών ποικιλιών ελιάς της χώρας. Ωστόσο φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ συμμετοχών.

Δείτε επίσης:
Μαρία Κατσούλη: Η Ms. Athena ξέρει από καλό ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο: το «χρυσάφι» της ελληνικής γης

Ελαιόλαδο: Ο «υγρός χρυσός» που βοηθάει στη μακροζωία

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr