Για μία ολόκληρη εβδομάδα εστιατόρια, σεφ, οινοπαραγωγοί και οινοχόοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο του κρασιού.

Κρασιά από σπάνιες και ιδιαίτερες γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που παράγονται με μεράκι, μας περιμένουν να τις δοκιμάσουμε στο ποτήρι συμμετέχοντας στις γευστικές δοκιμές που οργανώνουν οινοποιοί και οινοχόοι. Οινικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των wine bars και restaurants της πόλης, σεμινάρια με σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού να έχουν τον πρώτο λόγο και μια σειρά από γευσιγνωσίες είναι μερικά μόνο από αυτά που το οινόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από την Κυριακή 1 Μαρτίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα.

10888687_910960185604586_6466612535294777625_n

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης που ουσιαστικά είναι μια ημερίδα για το κρασί κατά τη διάρκεια του οποίου το κρασί προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο. Μεταξύ των εισηγητών που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν είναι οι Ντίνος Στεργίδης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Θάνος Καραθάνος, Νίκη Μηταρέα, Γιάννης Κουλελής Γιώργος Μακρής, Ανδρέας Ματθίδης, Παναγιώτης Ταταρίδης, Απόστολος Μούντριχας , Γρηγόρης Μιχαήλος, Γιάννης Καρακάσης, Γιώργος Κοτσερίδης, Τεντ Λέλεκας, Κατσούλη Μαρία, Νίκος Λουκάκης, Ελένη Μπλούχου & Πόπη Ουόλικ, Σίμος Γεωργόπουλος, Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης, Σοφοκλής Πετρόπουλος, Φωτεινή Παντζιά, Άγγελος Ρούβαλης, Γιάννης Φλεριανός, Πάρις Σιγάλας.

info
http://athenswineweek.gr/index.php?contentid=65&langflag=
Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης http://www.athenswineweek.gr/index.php?contentid=78

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr