Τα χριστουγεννιάτικα bazaar είναι ένα κι ένα για να βρείτε δώρα που θα προσφέρεται στους αγαπημένους σας. Αν μάλιστα έχουν και φιλανθρωπικό σκοπό, όπως το bazaar των Δρόμων Ζωής, τότε κάνετε ακόμη περισσότερα δώρα, από καρδιάς και σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση, όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης. Παιδιά και έφηβοι, κυρίως Μουσουλμάνοι της Θράκης, μετανάστες και κάτοικοι της γύρω περιοχής, πηγαίνουν στο Κέντρο Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής, που λειτουργεί καθημερινά και όπου τους παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

anoigma

Όσο για το bazaar, που πραγματοποιείται στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58, Γκάζι), σκοπό έχει να ενισχύσει την τόσο σημαντική προσπάθειά τους. Τι θα βρείτε λοιπόν εκεί; Μαρμελάδες, γλυκά σε μυστικά βαζάκια και πολλές ακόμη νοστιμιές και gourmet προϊόντα. Επίσης, πρωτότυπες χειροτεχνίες, χειροποίητα σαπούνια και φυσικά καλλυντικά, αξεσουάρ, κοσμήματα, διακοσμητικά, βιβλία, αλλά και πολλά ιδιαίτερα αντικείμενα από δεύτερο χέρι. Μάλιστα, όλες οι δημιουργίες είναι αποτέλεσμα προσφοράς: κάποιοι εθελοντές χαρίζουν το χρόνο τους, άλλοι τα χέρια τους, άλλοι τα υλικά, άλλοι το οργανωτικό και επικοινωνιακό τους ταλέντο.

Σημειώστε ότι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του bazaar στον πρώτο όροφο, λειτουργούν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, όπως κατασκευή φιγούρας καραγκιόζη, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, όπου τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν και να γνωρίσουν τις δραστηριότητες που οργανώνουν οι εθελοντές των Δρόμων Ζωής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους.

info
17 & 18 Δεκεμβρίου, Bazaar Δρόμων Ζωής 2016, 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ορφέως 58, Γκάζι, www.dromoi-zois.gr/bazaar/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr