Τα νέα δεδομένα και τις τάσεις στον κλάδο της ζυθοποιίας, παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, στο πλαίσιο της HORECA.

Σε συνεργασία με τη FORUM, η Ένωση συγκεντρώνει στη στη σκηνή του «Beer & Spirits Show» της έκθεσης HORECA 2019 μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς μπύρας, για να συζητήσουν τις τάσεις του κλάδου. Ειδικότερα, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και με τη συμμετοχή ειδικών, επιχειρούν να συστήσουν στους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπίρας, αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, πραγματοποιείται και γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπίρας, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σπύρος Κερκύρας ιδρυτής και CEO της Bar Solutions, εταιρείας διοργάνωσης Drink events και προσφοράς Bar Consultancy και ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, ο οποίος θα μοιραστεί με το κοινό αλήθειες και μύθους για τη διατροφική αξία της μπίρας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Beer Day
Μέρος Α’ (14:30 – 15:30):
Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών
Η ιστορία της μπύρας
Do’s and don’ts: Ζυθοποίηση και διάθεση / σωστές πρακτικές
* Η μαγεία της ζυθοποίησης σε μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία
* Ασφάλεια και υπεύθυνη κατανάλωση
* Διακίνηση και συνθήκες αποθήκευσης
* Μπίρα, διατροφή και υγεία

Μέρος Β’ (15:45 – 16:30)
Μπίρα στο κατάστημα
* Σύγχρονα concepts καταστημάτων μπίρας από το εξωτερικό. Case Studies, ιδέες και προτάσεις καταστημάτων που έχουν ξεχωρίσει από την παγκόσμια σκηνή της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης.
* Σερβίρισμα: σεβασμός στην προσπάθεια του ζυθοποιού. Τι προσφέρει τελικά το τέλειο σερβίρισμα; Beer experts και παραγωγοί μπίρας θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους για το τέλειο σερβίρισμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.
* Σχεδιάζοντας μια beer list στο κατάστημα. Μεταφέροντας τον κόσμο της μπίρας στο κατάστημα μέσα από ένα beer list που θα ταξιδέψει τους πελάτες στις χιλιάδες γευστικές προτάσεις που προσφέρει η μπύρα.

Μέρος Γ’ (16:40 – 17:10)
Τυφλή γευστική δοκιμή μπύρας / blind tasting (30’). Mini διαγωνισμός με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπίρας με τη συμμετοχή του κοινού.

ΜΕΡΟΣ Δ’ (17:20 – 18:00)
Συζήτηση με επικεφαλής των εταιρειών-μελών της ΕΕΖ. Τάσεις στην αγορά της μπίρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό – το μέλλον της μπίρας.

ΜΕΡΟΣ Ε’ (18:00 – 18:30)
Διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό – QUIZ γνώσεων. Δώρα στους νικητές (30’)

info
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου: Beer Day από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, στη σκηνή του «Beer & Spirits Show», HORECA, Μetropolitan Expo.
Έναρξη εκδήλωσης: 14:30.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr