Τα κρασιά τριών σπουδαίων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας, -την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία-, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρεθούν στο Hilton την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με αφορμή το Central Wine Fair.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τις ιστορίες 43 οινοποιών από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι και το Σούνιο, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις και καινούριες προτάσεις. Οι τρεις αυτές περιοχές αποτελούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας με μεγάλη δυναμική, ταλαντούχους οινοποιούς και μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών από αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα «Αττική-Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία: Οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους». Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός οργανισμός W.S.P.C., του οποίου ηγείται ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, θα οργανώσει έξυπνα παιχνίδια προσκαλώντας το κοινό να τεστάρει τις γνώσεις αλλά και τις δυνάμεις του στην τυφλή γευστική δοκιμή. Οι νικητές θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μοναδικά δώρα.

H Central Wine Fair φιλοξενείται στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens και θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες και στις 14:00 για τους οινόφιλους. Θα διαρκέσει έως τις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για επαγγελματίες του κλάδου (απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματική κάρτας), ενώ το εισιτήριο εισόδου για τους οινόφιλους είναι 5€ με δώρο αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Το κόστος για την συμμετοχή στο masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW είναι 20€ και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν στο email: centralwinefair@gmail.com

info
8/12 «Central Wine Fair», αίθουσα Τερψιχόρη, ξενοδοχείο Hilton Athens. Διάρκεια: 11:00-19:00.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο https://www.facebook.com/events/2531777150437938/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr