Η τριενάλε Current: LA στο Λος Άντζελες είχε ως κεντρικό της θέμα φέτος το φαγητό και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν με έργα που ανέλυαν τις σύνθετες έννοιες του στον πολιτισμό και την καθημερινότητα.

Για τις ανάγκες της Current: LA Food τοποθετήθηκαν 15 εγκαταστάσεις σε δημόσια πάρκα στο Λος Άντζελες, που είχαν ως κύριο θέμα την τροφή. Η έκθεση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις που είχαν σχέση με τους διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος του φαγητού, το fast food, καθώς και εργαστήρια παρασκευής ψωμιού.

Η συγκεκριμένη επιλογή θέματος είναι αξιοσημείωτη, μιας και στο Λος Άντζελες η αυξανόμενη αβεβαιότητα για εύρεση στέγης συνοδεύεται από αυξανόμενη ανασφάλεια εξασφάλισης τροφής. Για την ακρίβεια, η κομητεία του Λος Άντζελες έχει τον μεγαλύτερο πιο ανασφαλή, ως προς την εξασφάλιση τροφής, πληθυσμό σε όλες τις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι προϋποθέσεις για χρήση γης, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς δημόσιες συγκοινωνίες αποθαρρύνουν καταστήματα τροφίμων από το να ανοίξουν σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες χαμηλών εισοδημάτων της πόλης.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr