Από τις 8 Απριλίου ξεκινά μία ακόμα πρό(σ)κληση των χρηστών των social media μία εβδομάδα βιώσιμης διατροφής.

Στο #EatSmartChallenge, μια πρωτοβουλία που προωθείται μέσω του Impact Hub Athens, μάς προσκαλεί να μοιραστούμε -μόνοι ή με παρέα- ή φωτογραφίες και βίντεο με έξυπνες εναλλακτικές διαμόρφωσης της διατροφικής μας καθημερινότητας με τα hashtags #eatsmartchallenge #7daychallenge #sustainableliving #foodfortomorrow #commonfood. Σκεφτείτε τι θα μποροούσε να σημαίνει για εσάς, την πόλη σας η συγκεκριμένη πρό (σ) κληση. Συζητήστε το με τους φίλους σας και αποδεχτείτε την πρό (σ) κληση μαζί. Πειραματιστείτε και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Στόχος αυτής της ψηφιακής καμπάνιας είναι να ενθαρρύνει την ενημέρωση και τη γνώση γύρω από το φαγητό και την επίπτωση του στο περιβάλλον, στην καθημερινή ποιότητα ζωής και στο άμεσο μέλλον. Δεχτείτε την πρόκληση και προ (σ) καλέστε και τους φίλους σας (μέσω tags και mentions) να κάνουν έξυπνες αλλαγές και να προτείνουν μικρές λύσεις στις διατροφικές τους συνήθειες.
Μέσα σε 7 ημέρες και 7 προκλήσεις, έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τη βιώσιμη καθημερινότητά σας και να δώσετε το στίγμα σας με θετικό αντίκτυπο.

Οδηγός Προ (σ) κλήσεων / Challenges Handbook

Ημέρα #1
8 Απριλίου- Γεύσου Πράσινα – Γίνε χορτοφάγος για μία ημέρα

Ημέρα #2
9 Απριλίου – Πίσω στα παλιά- Φτιάξε το γεύμα σου απο την αρχή

Ημέρα #3
10 Απριλίου – Εξερεύνησε κι άλλο- Δοκίμασε μία μέρα να φας κάτι ωμό (π.χ. σαλάτα ή πλιγούρι)

Ημέρα #4
11 Απριλίου- Δοκίμασε να φας ό,τι έμεινε από χθες

Ημέρα #5
12 Απριλίου- Μαγείρεψε με παρέα και φάε με παρέα

Ημέρα #6
13 Απριλίου – Γνώρισε τον παραγωγό/Εντόπισε τους τοπικούς
προμηθευτές

Ημέρα #7
14 Απριλίου – Έλα στο #EatSmart Pop Up Brunch και διάλεξε τη δική σου πρόκληση.

Η ψηφιακή δράση θα ολοκληρωθεί με ένα φυσικό Pop up Brunch for Good στις 14 Απριλίου στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου όλοι οι συμμετέχοντες και πρεσβευτές θα συναντηθούν σε ένα διαφορετικό pop-up brunch που συνδυάζει όλη την διατροφική αλυσίδα. Από τους παραγωγούς στην κατανάλωση και τη συσκευασία.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr