Σε μία λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις εστίασης που αποτελούν πρότυπο ποιότητας και καινοτομίας αλλά και εστιατόρια αντιπροσωπευτικά του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας. Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Σπύρος Μαργαρίτης.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Goody’s Burger House, Everest, Φούρνος Βενέτη, Flocafe, TGI Fridays και Papaspirou Catering καθώς και εστιατόρια που αποτελούν πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, όπως το Evi Evane της Ντίνας Νικολάου στο Παρίσι και το Philema του Μάνου Μακρυγιαννάκη στις Βρυξέλλες.

Τον τίτλο Best Ethnic Restaurant in Town κέρδισε το Nami Sushi στη Γλυφάδα, τον τίτλο Best Modern Restaurant in Town το Yiamas Gastro Bar στην Καλαμάτα και τον τίτλο Best Gelateria in Town το Zuccherino στην Αθήνα.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στη Γεωργία Βαμβουνάκη Ράφαν, ιδρύτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του καφέ Myrtillo, του πρώτου κοινωνικού café στην Ελλάδα που προσλαμβάνει ως εργαζόμενους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Ιάκωβο Απέργη, υπεύθυνο της κουζίνας του Τζάνειου νοσοκομείου, ο οποίος έχει καταφέρει να ανατρέψει το στερεότυπο του άνοστου «νοσοκομειακού φαγητού», δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των νοσηλευόμενων παιδιών.

Όπως σχολίασε ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής: «Η ποιότητα και ο απίστευτος γαστρονομικός πλούτος που όλοι ανεξαιρέτως οι αξιολογηθέντες συνεισφέρουν καθημερινά στο εθνικό προϊόν του τόπου μας, αποτέλεσαν έναν μεγάλο και προκλητικό πονοκέφαλο, εντός εισαγωγικών, για τους ακούραστους κριτές μας. Αξίζει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια όλων των βραβευθέντων με ένα ζεστό χειροκρότημα αλλά να κρατήσουμε και λίγο χειροκρότημα για την μέρα που η πολιτεία θα αποφασίσει να απαλλάξει τον χώρο της εστίασης από τον παράλογο ΦΠΑ που έχει επιβάλει και να του δώσει μια νέα  πνοή, η οποία θα γεννήσει ανάπτυξη, δουλειές, εισοδήματα  και εξυγίανση του κλάδου».

Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant. Χορηγοί των βραβείων είναι η Edenred και το Rise TV.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.estiaawards.gr για να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των νικητών και φωτογραφίες της βραδιάς.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr