Το ετήσιο φεστιβάλ γεύσης της Γαλλίας πραγματοποιείται φέτος το διήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα να παρουσιάζουν τη γαλλική γαστρονομία σε όλο της το μεγαλείο.

samedi_-_photo_michel_jolyot_107

Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η γαλλική γαστρονομία χαρακτηρίστηκε to 2010 από την Unesco ως «μία άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην ανθρωπότητα» και αυτό οι Γάλλοι φροντίζουν να το αποδεικνύουν συνεχώς. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ενδεικτική περίπτωση που συμπυκνώνει την τοπική γαστρονομική παράδοση σε ένα τριήμερο που σφίζει από όσα αφορούν το εγχώριο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το φεστιβάλ επισκέπτονται ντόπιοι και μη που πέρυσι μόνο έφτασαν τα 2.000.000 με συμμετοχές σε συνολικά 11.000 εκδηλώσεις.

fete-de-la-gastronomie

dessert

Το εν λόγω φεστιβάλ, όπως και όλα του είδους, δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης και το κοινό να επικοινωνήσουν πιο άμεσα ανταλάσσοντας γνώσεις και απόψεις αναφορικά με θέματα όπως η παραγωγική διαδικασία προϊόντων, πιάτων και γευμάτων, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκδηλώσεων σε εστιατόρια με μενού γευσιγνωσίας σε προσιτές τιμές, ομαδικά πικ νικ, περίπατοι κ.ά. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται επίσης και εκθέσεις σε μουσεία με θεματική την «κληρονομιά των επιτραπέζιων σκευών».

Φωτογραφίες: Michel Jolyot, economie.gouv.fr

info
economie.gouv.fr/fete-gastronomie/accueil

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr