Την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της σειράς γαστρονομικών εκδηλώσεων Gastronomy Tuesdays, στην κουζίνα του Athénée θα βρεθεί ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

Ξεκινώντας το ταξίδι της τέχνης της μαγειρικής από πολύ νέος, είχε την τύχη να βρεθεί ήδη από τα πρώτα του βήματα στην Ελούντα, πλάι σε κορυφαίους Γάλλους σεφ όπως ο Jean Charles Metayer και ο Divellec. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταπήδησε στο εμβληματικό εστιατόριο Σπονδή των δύο αστεριών Michelin. Ως ο sous chef του εστιατορίου για 7 συνεχή έτη, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνείς σεφ της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια ως Executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Bill & Coo Mykonos, επιμελείται τις κάρτες τριών εστιατορίων, εκ των οποίων το ένα είναι το γνωστό Gastronomy Project by Ntinos Fotinakis με πιάτα υψηλής γαστρονομίας, ενώ παράλληλα επιμελείται και ένα ενδιαφέρον κρεοφαγικό εστιατόριο, το Beefbar, όπου συνδυάζει με μαεστρία εξαιρετικές κοπές, όπως το Kobe, με την ελληνική κουζίνα. Το Gastromomy Tuesdays του Δεκεμβρίου γίνεται σε συνεργασία με την Goldair Handling για την υποστήριξη των σκοπών της Action Hellas.

Το μενού της βραδιάς

Καλωσόρισμα

Canapés

1o πιάτο
Kαραβίδα
Κολοκύθα, νεροκάρδαμο, περγαμόντο

Κτήμα Άλφα, Sauvignon Blanc

2o πιάτο
Μπακαλιάρος
Αγκινάρα, καρότο, αλα πολίτα

Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα, Sauvignon Blanc Fume

3o πιάτο
Moσχάρι
Μανιτάρια, φουντούκια, κουνουπίδι

Κτήμα Άλφα, Syrah – Merlot – Ξινόμαυρο

Γλυκό
Alpaco Σοκολάτα
Πραλίνα φουντουκιού, γάλα με κουρκουμά

Κτήμα Άλφα “Ωμέγα”, Gewurztraminer – Μαλαγουζιά

info
Βουκουρεστίου 9 Αθήνα, 17/12, Τιμή μενού: 75€. Τιμή μενού με κρασί: 95€. Τηλ. 210 3251430.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr