Tο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δίνοντας έμφαση για άλλη μια χρονιά στην υψηλή γαστρονομία, αφιερώνει μια Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα βραβευμένο σεφ. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου φιλοξενεί στην κουζίνα του τον βραβευμένο Jean – Charles Métayer.

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της. Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής “Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Εκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το “MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne). Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία. Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous-chef (1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι.

Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις. Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές. Στη συνέχεια ο Jean θήτευσε ως Executive Chef σε προορισμούς υψηλού κύρους και υψηλής γαστρονομικής σημασίας, σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων σε Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία και Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα 2012-2017 εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο το Premiere. Η επιτυχημένη του προϋπηρεσία κορυφώνεται στο εστιατόρια του Grischa Hotel στο Νταβός που εργάστηκε ως executive chef για 3 χρόνια. Από το 2019 έως και σήμερα ο Jean-Charles Métayer επιστρατεύει το χάρισμα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο νέο του ρόλο ως Consultant Executive Chef στο εστιατόριο Santoro του Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του διακεκριμένου chef σε ένα ξεχωριστό μενού ειδικά διαμορφωμένο για το Gastronomy Wednesdays στο Island. Tην μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα ντύνει μελωδικά με ένα live performance η Rossana Mailan. Τα κρασιά είναι ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Το μενού της βραδιάς

Amuse Bouche
Tάρτα με μοσχάρι tartare και wasabi
Mίνι brios με καβούρι
Tραγανή αθηναϊκή σαλάτα με ταραμά
Amalia Brut Τσέλεπος (Π.Ο.Π. Μαντινεία,Μοσχοφίλερο)

Ορεκτικά
Καλοκαιρινός κήπος με αρακά, chips παστινάκι ,καρότα, τραγανό αυγό ορτυκιού, μαύρη τρούφα
Κτήμα Τέχνη οίνου Τέχνη αλυπίας (Π.Γ.Ε. Δράμα , Sauvignon blanc-Aσύρτικο)

Κυρίως
Μπαρμπούνι, κανελόνι γεμιστό με tartare σαρδέλας, σάλτσα δενδρολίβανο
Whispering Angel Chateau d’Esclans (Α.Ο.C. Cotes de Provence-France,Grenache-Rolle-Cinsault-Syrah)

Αρνί με σιφόν φέτας, αγγούρι τουρσί ,σφουγγάρι ντομάτας και ελιές tartare
Nάουσα Alta Θυμιόπουλος (Π.Ο.Π. Νάουσα,Ξινόμαυρο)

Επιδόρπιο
Μαρέγκα matcha με κρέμα λεμονί
Μαλαγουζιά όψιμου τρύγου Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά)

info
15/7. 27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, Κρατήσεις: 210 96 53 563 – 564. €60, με κρασί €75. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δείτε επίσης

Στασινός και Τσίλιας στο Aliento αυτή την Τετάρτη

Ο Θάνος Στασινός ανοίγει την αυλαία στα φετινά Gastronomy Wednesdays στο Island

Gastronomy Wednesdays: Ο Δημήτρης Δημητριάδης μαγειρεύει στο Island

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr