Οι Gastronomy Wednesdays συνεχίζονται, παρουσιάζοντας κάθε Τετάρτη ένα βραβευμένο Έλληνα σεφ. Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στην κουζίνα του Island θα βρίσκεται ο σεφ του Frater & Soror, Δημοσθένης Μπαλόπουλος.

Χαμηλών τόνων και μαγειρικά ώριμος, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος ανήκει στη γενιά των 30 και κάτι και η κουζίνα που παρουσιάζει στο πρόσφατο δημιούργημα των Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα, Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και Γιώργου Σέργη, αποκαλύπτει ένα πραγματικό μαγειρικό ταλέντο.

Μετά την πρακτική εκπαίδευσή του στο Π Box του Χριστόφορου Πέσκια, που θεωρεί και μέντορά του, ακολούθησαν σύντομα περάσματα από βραβευμένα εστιατόρια όπως το Matsuhisa και το διάστερο Funky Gourmet, επίσημη  συνεργασία με το Π Box και γαστρονομικές αναζητήσεις εκτός ελληνικών συνόρων. Στη συνέχεια εντάχθηκε στη μπριγάδα των 54 μαγείρων του διάστερου Dinner (5ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2014) δίπλα στον Heston Blumenthal ενώ πέρασε ως stagier και από την κουζίνα του Fat Duck. Στη συνέχεια επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος, όπου διακρίθηκε για τις μαγειρικές του επιδόσεις στο Elounda Peninsula, στο Nolan, στο Βασίλαινας στην περιοχή του Χίλτον, στο εστιατόριο Ocean του Daios Cove στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης και -φτάνοντας στο σήμερα- στο Frater and Soror και το ΦΒΚ, το γαστρονομικό εστιατόριο που λειτουργεί στο υπόγειο του μαγαζιού. Το ύφος των πιάτων που παρουσιάζει στο νεομπιστρό Frater & Soror δεν χαρακτηρίζεται από τερτίπια εντυπωσιασμού και φλυαρίες. Η φιλοσοφία του βασίζεται στη σωστή αξιοποίηση της ποιοτικής πρώτης ύλης και τη διαχείρισή της με στόχο την ανάδειξη της γεύσης. Αν και νέος ηλικιακά, είναι αξιοθαύμαστη η σύνεση με την οποία χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνικές καθώς και το ότι προτιμά να μην βάζει ταμπέλες στη κουζίνα του. Εξάλλου, γευστικά ερεθίσματα βρίσκει σε κάθε διαθέσιμη πηγή και αποφασίζει πάντα με γνώμονα την εποχικότητα για να μαγειρέψει νόστιμα πιάτα που θα μείνουν στη γευστική σου μνήμη. Μεγάλο του ατού είναι η φωτιά και η σχάρα της οποίας τον πρωτόγονο χαρακτήρα φέρνει σε απόλυτη ισορροπία με τις νέες μαγειρικές τεχνολογίες.

Το μενού της βραδιάς

Sourdough
Ελαιόλαδο και pedro jimenez
Βούτυρο µε καπνιστό λαρδί

Καλωσόρισμα
Σκουµπρί, πίκλα κρεµµύδι, καµµένο λεµόνι, καπνιστός ταραµάς
Μπραντάδα καπνιστού σολωµού και πράσινο µήλο

1ο πιάτο
Γαρίδα Κοιλάδας, chorizo, πορτοκάλι, dressing καυτερής πιπεριάς και nori

2ο πιάτο
King crab, celery, κρέµα γραβιέρας Αργολίδας, αγγούρι, µήλο

3ο πιάτο
Μπακαλιάρος, guanciale, ανανάς, ginger, κολοκύθια µε ανθούς,
pesto απο κάνναβη και άγριο σκόρδο

Γλυκό
Μούς νιβατό, βερίκοκα, κεράσια, tonka,
γρανίτα βασιλικού και crumble αµυγδάλου

Mignardises
Καπνιστή καραµέλα και σοκολάτα manjari

info
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις: 210 96 53 563 -564, Κόστος: €55

Κεντρική φωτογραφία κειμένου (άνοιγμα): Σίσσυ Μόρφη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr