Η La Pasteria συνεχίζει το γευστικό της ταξίδι “Giro d’Italia” με επόμενο σταθμό τη μαγευτική Σαρδηνία.

LA-PASTERIA_SPAGHETTI-CON-GAMBERI-E-POMMODORI1

Με έμπνευση από την παράδοση του Cagliari, τα χρώματα του Sassari και της Bossa και τα αρώματα από κάθε γωνιά της πανέμορφης Σαρδηνίας, οι chef της La Pasteria δημιούργησαν ένα πλήρες μενού 3 απολαυστικών πιάτων αποτελούμενο από αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές του ιταλικού νησιού.

LA-PASTERIA_BRANZINO-ALLA-PLANCHA

Οι επιλογές περιλαμβάνουν σαλάτα, λαχταριστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκό, όλα με προσεγμένα υλικά. Για πρώτο πιάτο διαλέγουμε ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο μαριναρισμένου τόνου, καβουρδισμένο κουκουνάρι και ελαφριά βινεγκρέτ από μαρμελάδα πορτοκάλι και βαλσαμικό ή φιλετάκια μπακαλιάρου πανέ, με ροδέλες πατάτας και dressing από πορτοκάλι και λεμόνι. Ωστόσο, οι φρεσκοψημένες μπρουσκέτες με πολύχρωμες πιπεριές σωτέ και μους τυριών ή οι τραγανές φλογέρες με ιταλικό λουκάνικο salsiccia, κόκκινες πιπεριές και πεκορίνο που συνοδεύονται από μαρμελάδα πιπεριά είναι επίσης ενδιαφέρουσες επιλογές.

LA-PASTERIA_AGNELLO-ALLA-SARDA

Για κυρίως οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας μαγειρεμένη στο φούρνο για 3 ώρες, σε σάλτσα τομάτας και κρέμα γάλακτος, αρωματισμένη με κύμινο και η αυθεντική bavette με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο είναι πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε, ενώ το spaghetti με γαρίδες στη σάλτσα τους και ψητή τομάτα είναι μια πρόταση για τους πιο κλασικούς. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα που συνοδεύονται από bavette σε σάλτσα φινόκιο, γιαούρτι και λεμόνι ή και το φρέσκο λαβράκι στη σχάρα, σε ratatouille λαχανικών με απαλή σως εσπεριδοειδών. Το δείπνο ολοκληρώνεται γλυκά με μια βελούδινη μους από κατσικίσιο τυρί, μπισκότο και φράουλες μαριναρισμένες σε βαλσαμικό.

info
Περισσότερα στο: www.lapasteria.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr