Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το εγχείρημα Goût de France πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με περισσότερους από 1500 σεφ σε κάθε γωνιά της υφηλίου να σερβίρουν ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου πιάτα που μιλούν άπταιστα γαλλικά…

j-ai-honte-mais-j-aime-ca-avec-alain-ducasse

Η διεθνούς βεληνεκούς πρωτοβουλία που υπογράφει ο Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse και το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών και διεθνούς ανάπτυξης, αποσκοπεί στην προώθηση της τέχνης του ζην αλά γαλλικά, των τοπικών προϊόντων καθώς και της Γαλλίας ως προορισμού. Ο γευστικός προσανατολισμός των μενού που θα ετοιμάσουν οι σεφ των εστιατορίων που συμμετέχουν στηρίζεται σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Άξιο αναφοράς επίσης είναι ότι καθένα από αυτά θα καταβάλει 5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.

Good-France---Photo-12---(c)-Pierre-Monetta

Η ιδέα έχει τις ρίζες της στα «Επικούρεια Δείπνα» που εγκαινίασε ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, ο Auguste Escoffier το 1912: μια μέρα, ένα μενού, σε πόλεις ανά τον κόσμο, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Η πρωτοβουλία Goût de France- Good France την εξελίσσει εντάσσοντας στη δράση εστιατόρια διαφορετικής κατηγορίας. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία: απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες. Πέρα από τα εστιατόρια- ανάμεσά τους και 22 ελληνικά- οι γαλλικές πρεσβείες συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.

Good-France---Photo-15---(c)-Pierre-Monetta

Οι Έλληνες σεφ από τα εστιατόρια της Αθήνας που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ είναι ο Στάθης Θεοφάνης από το εστιατόριο Καράβι στο ξενοδοχείο Sofitel Athensairport (τιμή μενού 120€), ο Jean-Charles Metayer από το Première στο Intercontinental (τιμή μενού 120€), ο Στάθης Καλαθάκης από το Alia Brasserie (τιμή μενού 76€), ο Δημήτρης Δημητριάδης από το Artisanal Lounge & Gardens (τιμή μενού 50€), ο Παναγιώτης Γιακαλής από το Malabar Inhouse του ξενοδοχείου The Margi (τιμή μενού 57€), ο Νίκος Γαϊτάνος από το Rosebud (τιμή μενού 35€), ο Στέλιος Σιδεράκης από Το Μαύρο Πρόβατο (τιμή μενού 26€), ο σεφ Σωκράτης Σιτανίδης από το Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café (τιμή μενού 26€), ο Ηλίας Καριώτογλου από το Avenue Bistro & Bar (τιμή μενού 65€), η Ντίνα Νικολάου από το Chapeau (τιμή μενού 36€), ο Γιώργος Ηλίου από το Polly Maggoo (τιμή μενού 43€) και ο Δημήτρης Φύτρος από το Spiros & Vasilis (τιμή μενού 50€).

Good-France---Logo-HD

Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Απόστολος Αλτάνης από το Αμβροσία (τιμή μενού 65€), ο Βασίλης Τζόντζος από το Seros Prime Dining (τιμή μενού 50€) και η Μαρία-Ιωάννα Παλλή από το La Place Mignonne (τιμή μενού 19-48€). Στη Λάρισα συμμετέχει ο Πωλ Παπουλιάκος από το Just winebar (τιμή μενού 55€), στο Πήλιο ο Antoine Τσολακούδης από το Gefsokratoras (τιμή μενού 50€), στην Πάτρα η Παναγιώτα Κουμαρά από το Terra bistro (τιμή μενού 40€), στο Μεσολόγγι ο Σπύρος Κιτσινέλης από το Avant Garde (τιμή μενού 30€), στην Κέρκυρα ο Aristote-Sebastian Μαγουλάς από το Pomo d’Oro Corfu (τιμή μενού 43€), στην Κρήτη ο Αντώνης Σταυριανάκης από το Σκούφος & Οίνος (τιμή μενού 38€) και στη Ρόδο ο Σταύρος Κουστένης από το Ceasar Lindos. Bon appétit!

info
http://uk.france.fr/en/gout-france-good-france

Φωτογραφίες: Pierre Monetta

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr