Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η Gastronomy Essentials από 16-19 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν- για πρώτη φορά στην Ευρώπη- εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες με θεματολογία που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ειδικές διατροφικές κατηγορίες.

Με τη διαρκή αύξηση των ατόμων, που ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα διατροφής, δημιουργήθηκε και η ανάγκη εξειδικευμένης εκπαίδευσης των επαγγελματιών που καλούνται να ετοιμάσουν μενού για άτομα που ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, λακτόζη, γλουτένη, κρέας κ.ά.

laxanika-anamikta_114833554

Το εκπαιδευτικό τετραήμερο πρόγραμμα, που διοργανώνεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τη Gastronomy Essentials, πραγματοποιείται στο χώρο “Οδός Κασσάνδρας” στο Βοτανικό και στόχο έχει να ενημερώσει εμπεριστατωμένα σεφ, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και ιδιοκτήτες στο χώρο της επαγγελματικής εστίασης στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιδοτείται από τον ΣΕΤΕ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να τεθεί υπό την αιγίδα του.

chef-healthycuisine
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νικόλαος Κουρούπης, Δανάη Τσεκούρα, Δημήτρης Χρονόπουλος, Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος, Mark Guillain- Williams

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου το σεμινάριο ανοίγει ο βιολόγος – διαιτολόγος Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος, που εξειδικεύεται σε θέματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία και η κοιλιοκάκη. Μαζί του θα έχει τον Νικόλαο Κουρούπη, executive chef του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, που θα παρασκευάσει μενού με “ειδικά διαιτολόγια” που αφορούν αυτές τις κατηγορίες.

DUCASSE-EDUCATION-final-page-001

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ο pastry chef και συνεργάτης του Olivemagazine Δημήτρης Χρονόπουλος θα παρασκευάσει γλυκά για τις κατηγορίες αυτών των πελατών και την ίδια μέρα η Δανάη Τσεκούρα, που εξειδικεύεται στη ‘Raw Food Cuisine’ θα παρουσιάσει μενού για τα ειδικά διαιτολόγια στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία Χορτοφαγικής Διατροφής. Την αυλαία κλείνει την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ο chef Mark Guillain- Williams από την Alain Ducasse Education, που αναλαμβάνει να παρασκευάσει συνταγές με κεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία “απλά, υγιεινά και νόστιμα”.

info
16-19 Φεβρουαρίου, “Οδός Κασσάνδρας”, Καστοριάς και Κασσάνδρας, Βοτανικός. Κόστος συμμετοχής: €250 για Μέλη του ΣΕΤΕ & ιδιώτες, €600 για μη μέλη του ΣΕΤΕ. Περισσότερα: www.cucina.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr