Ήταν ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις στην κουζίνα του Fuga. Μόλις πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται ένα ενδιαφέρον tête-à-tête του σεφ Δημήτρη Κατριβέση με μια από τις πιο δυνατές παρουσίες στα διεθνή γαστρονομικά δεδομένα, του Akrame Benallal, στο πλαίσιο των Jam Sessions που διοργανώνει ο πρώτος.

Ο σεφ Akrame Benallal ανοίγει τον κύκλο των «Jam Sessions στην Κουζίνα» στο Fuga. Οι δύο σεφ θα βρεθούν στην κουζίνα του Fuga για μία μόνο βραδιά προσφέροντας ένα εντυπωσιακό μενού 8 σταδίων για περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Στα «Jam Sessions στην Κουζίνα» πρόκειται να φιλοξενηθούν νέοι, ταλαντούχοι σεφ από όλο τον κόσμο, που για μία μόνο βραδιά θα παρουσιάσουν μαζί με τον σεφ και την ομάδα του Fuga ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα τους.

Σχετικά με τον Akrame Benallal
O Benallal Akrame έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήθελε να γίνει σεφ. Έπειτα από την θητεία του στο El Bulli με τον Ferran Adria και τον Pierre Gagniaire το 2004, άρχισε να στοχεύει ψηλά. Το 2005 ξεκινά στην Tours το Atelier d’ Akrame. Θέλοντας να εκφραστεί μέσα από την κουζίνα του ακόμη πιο ελεύθερα, μετακομίζει στο Παρίσι το 2011 και ανοίγει το δικό του εστιατόριο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εργαστήριο γαστρονομικής καινοτομίας. Την ίδια χρονιά κερδίζει τον τίτλο «Grand de Demain 2011» (Ανερχόμενο Αστέρι) από το Gault & Millau και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. Κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2012, ένα μόλις χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου. Το 2014 κερδίζει και το δεύτερο αστέρι.

Με 14 συνολικά εστιατορικά projects σήμερα σε Γαλλία και άλλες χώρες, ο Akrame Benallal είναι σεφ που σίγουρα δεν αντέχει την ρουτίνα. Το Atelier Vivanda, το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και σήμερα βρίσκεται σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγήκε και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού. Το 2017, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο, το Shirvan Café Métisse, δίνοντας μια πιο μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού, ενώ μόλις φέτος δημιούργησε τρεις γωνιές στον τελευταίο όροφο του Printemps du Goût food hall: «Meat by Akrame», «Fish by Akrame» και «Fruits & Vegetables by Akrame» για τους λάτρεις της γεύσης.

info

Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία) www.fugarestaurant.gr, τηλ. 210 7242979, Κόστος μενού: 95 ευρώ το άτομο, Προτεινόμενο wine pairing: 30 ευρώ το άτομο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr