Από τις 19 έως και τις 21 Νοεμβρίου η Αθήνα έγινε πόλος έλξης επαγγελματιών οινοχόων από όλο τον κόσμο στον δρόμο τους για την απόκτηση των διπλωμάτων του Court of Master Sommeliers (CMS).

Ειδικότερα, ο οργανισμός πιστοποίησης οινοχόων διεθνώς συνεργάζεται με το W.S.P.C., πάροχος οινικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέροντας τα μαθήματα και τις εξετάσεις (Introductory και Certified exams) του CMS δύο φορές τον χρόνο (Νοέμβριο & Απρίλιο) και βάζοντας την Ελλάδα δυναμικά στον χάρτη της παγκόσμιας οινοχοΐας. Παρουσία τριών Masters Sommelier (MS) – εκπροσώπων του οργανισμού CMS που διεξήγαγαν το πρόγραμμα στην Αθήνα, καθώς και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, Προέδρου του W.S.P.C., έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε μια λαμπρή βραδιά γιορτής που φιλοξενήθηκε στην εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων «HESTIA» στις εγκαταστάσεις του W.S.P.C. στο Παλαιό Φάληρο. Ανάμεσα στους επιτυχόντες-υποψήφιοι ήταν και Έλληνες με εξαιρετικές επιδόσεις.

Bryan Dawes MS (o επικεφαλής της ομάδας του Court of Master Sommeliers) και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Ξεχωριστή θέση στην αποφοίτηση, όπως και σε όλο το πρόγραμμα φιλοξενίας των εκπροσώπων του CMS και των υποψηφίων, είχε και το επώνυμο ελληνικό κρασί υπό την αιγίδα της Ε.Δ.Ο.Α.Ο. (Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου). Επίπλεον, Έλληνες Οινοποιοί προσέφεραν επιλεγμένες ετικέτες τους και τίμησαν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Μέσω αυτής της συνέργειας του W.S.P.C. με τον κλάδο, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του επώνυμου ελληνικού κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό εν δυνάμει πρεσβευτών που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος προέρχονταν από κάθε γωνιά του κόσμου (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία, Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταυλάνδη, Βραζιλία, Μιανμάρ, Αίγυπτο κα) ενώ εργάζονται σε διεθνώς βραβευμένα εστιατόρια, καθώς και κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και τουρισμού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρόγραμμα του Νοεμβρίου συμμετείχαν τα Οινοποιεία (αλφαβητικά): Αμπελώνας Καμκούτη, Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλλου, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Αφιανές, Οικογένεια Γκιρλέμη, Οινοποιία Βρυνιώτη, Οινοποιείο Άκραθως, Οινοποιείο Λυραράκης , Οινοποιείο Monsieur Nicolas

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr