Στο πλαίσιο του προγράμματος που προωθεί την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας συγκεκριμένων προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, πραγματοποιείται στη Σάμο στις 13 Αυγούστου ειδική εκδήλωση παρουσίασης ελληνικών τυριών και κρασιών.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον σεφ Ανδρέα Λαγό με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, την ξεχωριστή ποιότητα των Π.Ο. Π προϊόντων, το μεσογειακό τρόπο διατροφής και τον διακριτό συνδυασμό γεύσεων.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία των δύο ιστορικών ενώσεων Ελλήνων Συνεταιρισμών από τα νησιά Σάμος και Νάξος και το σημαντικότερο σώμα στον αγροδιατροφικό τομέα της Emilia Romagna, η οποία αντιπροσωπεύει τυριά και κρασιά στο πλαίσιο των ΠΟΠ και των ΠΓΕ.

Σκοπός είναι να υπογραμμιστεί η αυθεντικότητα των προϊόντων και αποστολή της είναι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα συγκεκριμένων προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ αυξάνοντας την αναγνώριση των λογότυπων ΠΟΠ και ΠΓΕ βελτιώνοντας την αντίληψη και τη γνώση των καταναλωτών για τα προϊόντα των καθεστώτων ποιότητας Ένωση εν γένει. Η δράση στοχεύει σε τέσσερις αγορές μεγάλης σημασίας για ποιοτικά προϊόντα και καθεστώτα. Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι:

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), με ΠΟΠ Οίνους
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), με ΠΟΠ Γραβιέρα
Η Enoteca Regionale Emilia-Romagna με Οίνους ΠΟΠ ΠΓΕ, Ιταλία

infο
13/8, Εστιατόριο Ορίζοντας, Πλάτανος, Σάμος, Ώρα: 20:00
medcheeseandwines.eu/it/
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον διακεκριμένο chef Ανδρέα Λαγό με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, την ξεχωριστή ποιότητα των Π.Ο. Π προϊόντων, το μεσογειακό τρόπο διατροφής και τον διακριτό συνδυασμό γεύσεων.

Δείτε επίσης

Όταν το σαμιώτικο κρασί συνάντησε το αξιώτικο τυρί

Oινομαγειρέματα στο Μουσείο του σαμιώτικου κρασιού

Ο τουρισμός «συναντά» το σαμιώτικο κρασί και τα τοπικά προϊόντα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr