Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής επιστρέφει στη Λίμα του μακρινού Περού από 2 ως 11 Σεπτεμβρίου με την εγχώρια βιοποικιλότητα να τιμάται με μια σειρά από δυνατές εκδηλώσεις για ένατη συνεχή χρονιά.

mistura4

mistura6

mistura

Το δεκαήμερο του φεστιβάλ η περουβιανή πρωτεύουσα, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε γαστρονομικό προορισμό, συγκεντρώνει επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις όχι μόνο από την τοπική αλλά και την παγκόσμια γαστρονομία.

mistura-gaston

Στα highlights μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται μαγειρικές επιδείξεις από τους Virgilio Martinez, σεφ και ιδιοκτήτη του περουβιανού Central (4o καλύτερο στον κόσμο) και Diego Munoz, επίσης διακεκριμένο σεφ που είχε αναλάβει για αρκετά χρόνια το πολυβραβευμένο «Astrid Y Gaston» του πρεσβευτή της περουβινής γαστρονομίας, Gaston Acurio. Οι εντυπώσεις φυσικά για μια ακόμη χρονιά θα επικεντρωθούν στη «Μεγάλη Αγορά» του Μιστούρα όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες προϊόντα από την εγχώρια παραγωγή τα οποία είναι και η πρώτη ύλη σε πιάτα που μαγειρεύουν επί τόπου περουβιανοί σεφ στις κουζίνες που στήνονται στην Αγορά.

Δείτε το παρακάτω video για να πάρετε μια ιδέα από την περσινή διοργάνωση

info
http://mistura.pe

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr