Στις 17 και 18 Ιανουαρίου ο σεφ του ιαπωνο- περουβιανού Nikkei, Θάνος Στασινός, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Jorge Muñoz, σεφ του Pakta, κορυφαίου εστιατορίου αντίστοιχης κουζίνας των αδερφών Adria στη Βαρκελώνη.

Οι δύο σεφ, με τη βοήθεια του Mario Pérez, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό μενού 10 πιάτων εμπνευσμένο φυσικά από την κουζίνα Nikkei. Εξάλλου, “Pakta”, στη διάλεκτο των ιθαγενών κατοίκων του Περού, σημαίνει «μαζί- ένωση» και ο εν λόγω γαστρονομικός συγκερασμός προϊδεάζει τους λάτρεις του είδους για μια μοναδική εμπειρία που θα συμπληρωθεί από δύο tailor made κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα που δημιούργησε αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα κράτηση δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο 140 διαθέσιμες θέσεις στις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θάνος-Στασινός-1
Ο σεφ του Nikkei, Θάνος Στασινός

Το μενού
1º cocktail (προ-γευματικό)

“The Ultimate Sour”
Pisco acholado και tequila blanco με εκχύλισμα τζίντζερ, μπαχάρι και πράσινο μήλο με δενδρολίβανο, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και ροζ γκρέιπφρουτ, shrub φασκόμηλου με ξύδι από φρούτα του δάσους, bitters κερασιού και cranberry.

Πρώτα πιάτα- από το Pakta

*Tiradito σκουμπρί με σάλτσα yuzu kosho
*Tiradito από φρέσκο χτένι με leche de Tigre αρωματισμένο με miso
*Ceviche με ισπανική corvina.
*Ceviche λαυράκι με μανιτάρια porcon infusion.
*Maki causa με βασιλικό καβούρι.
*Τηγανητή causa με κοτόπουλο.

Κυρίως πιάτα- από το Nikkei
*T-bone αρνιού μαρινέ με μέλι και miso σερβιρισμένο με plantains και αλάτι wasabi.
*Lomo saltado με black angus και ζελέ aji amarillo, ρίζα cachava με pecorino romano 48μηνης ωρίμανσης και ελληνική τρούφα.

Jorge-Muñoz-2
Ο επικεφαλής σεφ του Pakta στη Βαρκελώνη, Jorge Muñoz

nikkei3
O χώρος του κολωνακιώτικου Nikkei

Επιδόρπια

2°cocktail: (σερβίρεται μετά το δείπνο)
Περουβιανό punch γάλακτος με σοκολάτα: παλαιωμένο ρούμι, Chocolate liqueur infused red chili, γάλα αμυγδάλου σοκολάτας, butterscotch με σιρόπι μπανάνας και μπαχαρικά (tonka, βανίλια, πιπέρι και μοσχοκάρυδο).

Επιδόρπιο Pakta
Περουβιανό picaroon

Επιδόρπιο Nikkei
Ivoire valrhona, yuzu, μαρμελάδα aji amarillo

info
Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366
Nikkei.levedi3@gmail.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr