Εν συνεχεία των εκδηλώσεων γευσιγνωσίας που διοργανώνονται τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν από τον όμιλο «Canaves Oia Suites», στις 22 Αυγούστου, φιλοξενείται στην κουζίνα του «Petra Restaurant» o σεφ Jean – Charles Métayer.

Τα πρώτα μαγειρικά του βήματα τα έκανε στην Αγγλία στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «Fleur de Sel» υπό την καθοδήγηση του Michel Perraud, αφού πρώτα αποφοίτησε από τη φημισμένη σχολή «Saint Michel Mont Mercure». Εκεί όμως που ανδρώθηκε μαγειρικά ήταν στο γνωστό εστιατόριο του Παρισιού «Le Divellec», βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και ένα από τα καλύτερα ψαροφαγικά εστιατόρια στον κόσμο, όπου ανέλαβε το ρόλο του sous chef δίπλα στον φημισμένο Jacques Le Divellec. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως σεφ στο βραβευμένο «Calypso» στην Ελούντα της Κρήτης, στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου αλλά και στο γαστρονομικό εστιατόριο «Premiere» του ξενοδοχείου «Athenaeum Intercontinental». Σήμερα, ο Jean – Charles Métayer είναι ο Head chef των 5 εστιατορίων του «Grischa Hotel» στην Νταβός της Ελβετίας, ενώ παραμένει consultant chef και στο ξενοδοχείο «Porto» της Ελούντα.

Menu γευσιγνωσίας

Amuse Bouche

Σαρδέλες μαριναρισμένες με βούτυρο από φύκια και τραγανά μπισκότα φάβας

Γαριδάκι συμιακό σε σαλάτα από αρμυρίκια

Καπνιστό φουά γκρα με κονσομέ μελιτζάνας και κακάο

Καλκάνι μαγειρεμένο σε αμπελόφυλλα, σερβιρισμένο με σάλτσα βιέρζ

Πάπια από τη Σαλάν με κρασί Visanto

Επιδόρπιο

Mignardises

info
Τιμή μενού: 120€

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr