Τρίτη 18 Μαρτίου το Scala Vinoteca υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας κομμένο και ραμμένο πάνω στα κρασιά του.

Ο οινολόγος και οινοποιός Γιώργος Σκούρας είναι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν την εικόνα και την πορεία του σύγχρονου ελληνικού κρασιού προσδιορίζοντας με σαφήνεια το στίγμα του στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Πρωτοπόρος στην αναγέννηση της ελληνικής οινοποιίας, δημιούργησε στη Νεμέα και το Άργος οινοποιεία που άλλαζαν κάθε φορά τα δεδομένα, έφτιαξε για πρώτη φορά κρασί από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες -τον περίφημο «Μέγα Οίνο»- έδωσε έμφαση στο μάρκετινγκ του ελληνικού κρασιού, διέδωσε τη φιλοσοφία της οινικής κουλτούρας, πειραματίστηκε και άνοιξε καινούργιους δρόμους. Ο ίδιος, το Κτήμα Σκούρα και τα προϊόντα του έχουν συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό διεθνών διακρίσεων κερδίζοντας περίοπτη θέση στη διεθνή αγορά.

Αύριο Τρίτη 18 Μαρτίου το Scala Vinoteca υποδέχεται το Γιώργο Σκούρα και σας προσκαλεί να απολαύσετε ορισμένα από τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρα που θα σας ταξιδέψουν στον οινικό κόσμο ενός οραματιστή, τελειομανή και παθιασμένου με την ποιότητα παραγωγού.

Πρώτο πιάτο
Αχνιστά όστρακα με σκόρδο, chilly και κόλιανδρο σβησμένα με Μοσχοφίλερο Σκούρα
ή
Καπνιστός σολομός με καρπάτσιο κολοκύθας, μους τυριών και baby σπανάκι
«Μοσχοφίλερο Σκούρα» που το 2012 ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου έγκυρο περιοδικό Οίνου Wine Spectator

Δεύτερο πιάτο
Πλατό Τυριών (ανθότυρος ξηρός, scarmozza, parmegianno, κρασοτύρι Σίφνου)
«Viogner 2010 Σκούρα», το πρώτο Viogner που καλλιεργήθηκε στην Ελλάδα.

Κυρίως πιάτο
Ταλιατέλες με πάστα τρούφας, μπρόκολο, σπαράγγια, μανιτάρια και βολάκι Άνδρου
«Μέγας Οίνος Σκούρα 2010» από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
ή
Tagliata κιλότου μοσχαρίσιου με πουρέ κόκκινης φακής και πιπεράτη σάλτσα Cabernet Franc.
«Σύνορο Σκούρα 2008» από τις ποικιλίες Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο
ή
Καρέ αρνιού με ρατατούιγ λαχανικών και σος γιαούρτι.
«Μέγα Οίνο Σκούρα 2010» από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon

Επιδόρπιο
Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας
ή
Banoffee με φρέσκια μπανάνα, μπισκότο ,σαντιγί και flakes bitter μαύρης σοκολάτας
«Σύνορο Σκούρα 2008» από τις ποικιλίες Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο

Scala Vinoteca, Αναγνωστοπούλου και Σίνα 50, τηλ. 210361 0041

oitek_olivemagazine.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr