Το μεγαλύτερο δείπνο της υφηλίου επιστρέφει στις 3 Δεκεμβρίου με το φετινό concept του ιντριγκαδόρικου Grand Gelinaz να είναι μεγαλύτερο από ποτέ!

39 χώρες, 138 εστιατόρια, 148 σεφ, 700 ώρες (και πλέον) μαγειρικής δράσης, 2.200 συνταγές. Η αντικομφορμιστική ιδέα του Grand Gelinaz κάνει δυναμικό come back με το μεγαλύτερο δείπνο που έχει διοργανωθεί ποτέ ταυτόχρονα σε εστιατόρια σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Οι διοργανωτές για μία ακόμα χρονιά μάς προϊδεάζουν να περιμένουμε τα… απροσδόκητα και κρίνοντας από τις προηγούμενες διοργανώσεις, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα δει ή δοκιμάσει στα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φετινό «Shuffle».

Φέτος, το γιγαντιαίο παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός πραγματοποιείται περνώντας οικολογικά μηνύματα και με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ οι σεφ, αντί να μαγειρέψουν όπως άλλες χρονιές σε κουζίνες συναδέλφων τους σε άλλες χώρες, θα ανταλλάξουν συνταγές μένοντας εντός «ασφαλούς ζώνης». Για μία βραδιά λοιπόν, οι σεφ θα μαγειρέψουν συνταγές συναδέλφων τους με τη δική τους ματιά- χωρίς να γνωρίζουν από ποιο εστιατόριο είναι- οι οποίες θα αποκαλυφθούν την ημέρα της εκδήλωσης. Η ταυτότητα του δημιουργού της κάθε συνταγής θα αποκαλυφθεί σε σεφ και καλεσμένους στο τέλος του κάθε δείπνου. Στα δείπνα θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα όπως Alain Ducasse, Massimo Bottura, Alex Atala, Ana Ros, Konstantin Filippou, Kobe Desramaults, Rene Redzepi κ.ά.

Τα εστιατόρια και οι σεφ που συμμετέχουν
Αφρική
Selassie Atadika (Midunu)

Ασία
Χονγκ Κονγκ
Angelo Agliano (Tosca di Angelo – The Ritz Carlton)
Vicky Cheng (Vea Restaurant and Lounge)
May Chow (Happy Paradise)
Vicky Lau (Tate Dining Room)
David Thompson (Aaharn)
Jowett Yu (Ho Lee Fook)

Ινδία
Prateek Sadhu (Masque)
Thomas Zacharias (The Bombay Canteen)

Ιαπωνία
Luca Fantin (Bulgari Il Ristorante Luca Fantin)
Thomas Frebel (Inua)
Zaiyu Hasegawa (DEN)
Hideki II (Shirosaka)
Sergio Meza (The Untitled special GELINAZ! preview)
Michimasa Nakamura (Sushi M)
Yoshihiro Narisawa (Narisawa)
Yoji Tokuyoshi (Alter Ego)

Νότια Κορέα
Sung Anh (Mosu)
Jang Jinmo (Myomi)
Mingoo Kang (Mingles)

Φιλιππίνες
Jordy Navarra (Toyo Eatery)
Σιγκαπούρη
Ivan Brehm (Nouri)
Ταϊβάν
Richie Lin (Mume)
Ryogo Tahara (Iogy)
Ταϊλάνδη
Garima Arora (Gaa)
Tim Butler (Eat Me)
Bo Songvisava and Dylan Jones (Bo.lan)
Third TassanaKaJohn (Le Du)

Ευρώπη

Αλβανία
Bledar Kola (Mullixhiu)
Αυστρία
Konstantin Filippou (Konstantin Filippou)
Lukas Mraz (Mraz & Sohn)
Philip Rachinger (Muhltalhof)
Heinz Reitbauer (Steirereck)
Felix Schellhorn (Der Seehof)

Βέλγιο
Kobe Desramaults (Chambre Separee)
Christophe Hardiquest (Bon Bon)

Δανία
Nicola Fanetti (Brace)
Nicolai Norregaard (Kadeau)
Matthew Orlando (Amass)
Christian Puglisi (Relae)
Rene Redzepi (Noma)

Φινλανδία
Kim and Evelyn Mikola (Inari)
Γαλλία
Inaki Aizpitarte (Le Chateaubriand)
Pascal Barbot (L’Astrance)
Tabata and Ludovic Mey (Les Apothicaires)
Alain Ducasse and Romain Meder (Alain Ducasse au Plaza Athenee
Chiho Kanzaki and Marcello Di Giacomo (Virtus)
Marie-Victorine Manoa (Le Merciere)
Christophe Pele (Le Clarence)
Celine Pham (Tontine)
Hugo Roellinger (Le Coquillage)
Taku Sekine (Dersou)
Atsushi Tanaka (AT)
Mathieu Viannay (La Mere Brazier)

Γερμανία
Dalad Kambhu (Kin Dee)
Bily Wagner and Micha Schafer (Nobelhart & Schmutzig)
Dylan Watson-Brown (Ernst)

Ισλανδία
Gunnar Karl Gislason (Dill)

Ιρλανδία
Jordan Bailey (Aimsir)

Ιταλία
Giuliano Baldessari (Aqua Crua)
Massimo Bottura (Francescana at Maria Luigia)
Riccardo Camanini (Lido 84)
Carlo Cracco (Cracco)
Anthony Genovese (Il Pagliaccio)
Gianluca Gorini (Da Gorini)
Antonia Klugmann (L’Argine a Venco)
Karime Lopez (Gucci Osteria)
Isa Mazzocchi (La Palta)
Aurora Mazzucchelli (Marconi)
Fulvio Pierangelini (Mosaico)
Niko Romito (Reale)
Diego Rossi (Trippa)
Luigi Taglienti (Lume)
Stefano Terigi, Benedetto Rullo and Lorenzo Stefanini (Giglio)
Viviana Varese (Viva Ristorante by Viviana Varese)

Πορτογαλία
Jose Avillez (Belcanto)
Antonio Galapito (Prado)
Henrique Sa Pessoa (Alma)
Alexandre Silva (Loco)

Ρωσία
Vladimir Mukhin (White Rabbit)

Σλοβενία
Ana Ros (Hisa Franko)

Ισπανία
Albert Adria (Pakta)
Quique Dacosta (Quique Dacosta)

Σουηδία
Magnus Ek (Oaxen Krog)
Niklas Ekstedt (Ekstedt)
Peter Nilsson (Spritmuseum Restaurant)

Ελβετία
Andreas Caminada (Schloss Schauenstein)

Βρετανία
Paulo Airaudo & Rafael Cagali (Da Terra)
Claude Bosi (Bibendum)
Jeremy Chan (Ikoyi)
Selin Kiazin (Kyseri)
Santiago Lastra (KOL – Gelinaz! preview at Caroussel)
Douglas Mcmaster (Silo)
Clare Smyth (Core by Clare Smyth)
Lee Tiernan (Black Axe Mangal)
Stephen Toman (ox)
Μέση Ανατολή
Ισραήλ
Asaf Doktor (Dok)
Τουρκία
Maksut Askar (Neolokal)

Βόρεια Αμερική

Καναδάς
Mark Oliver Frappier (Mon Lapin)
Colombe Saint-Pierre (Chez Saint-Pierre)
Dyan Solomon (Foxy)

Μεξικό
Joaquin Cardoso (Loup Bar)
Oswaldo Oliva (Lorea)
Elena Reygadas (Rosetta)

Αμερική
Kim Alter (Night Bird)
Fredrik Berselius (Aska)
Sean Brock (Audrey)
Kyle Connaughton (Single Thread)
Gabriela Camara (Cala)
Sean Gray (Momofuku Ko)
Brandon Jew (Mister Jiu’s)
Michael and Meichih Kim (Maum)
Niki Nakayama (N/Naka)
Junghyun Park (Atomix)
Daniel Patterson (Coi)
Perfecte Rocher (Tarsan i Jane)

Ωκεανία
Αυστραλία
Palisa Anderson (Boon Cxafe)
O Tama Carey (Lankan Filling Station)
Paul Carmichael (Momofuku Seiobo)
Peter Gunn (IDES)
Dan Hunter (Brae)
Victor Liong (Lee Ho Fook)
Jose Niland (Saint Peter)
Matt Stone (Oakridge Wines)
Jock Zonfrillo (Restaurant Orana)

Νέα Ζηλανδία
Monique Fiso (Hiakai)
Peter Gordon (The Sugar Club)

Νότια Αμερική
Βολιβία
Marsia Taha (Gustu)

Βραζιλία
Alex Atala (D.O.M.)
Manu Buffara (Restaurante Manu)
Alberto Landgraf (Oteque)
Thomas Troisgros (Olympe)

Χιλή
Carolina Bazan (Ambrosia Bistro)
Rodolfo Guzman (Borago)

Κολομβία
Alvaro Clavijo (El Chato)
Leonor Espinosa (LEO)

Περού
Pia Leon (Kjolle)
Virgilio Martinez (Central)

Δείτε επίσης
Gelinaz!: Το project που ένωσε την τέχνη με το φαγητό

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Tom Mesic

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr