Η εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανέδειξε για δεύτερη χρονιά αντιπροσωπευτικές πρωτοβουλίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας που την καθιστούν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού.

Η απήχηση των βραβείων ήταν μεγάλη, ενώ πολλές από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες που σχετίζονται με τον τουρισμό δήλωσαν το παρών. Φέτος μάλιστα, διπλασιάστηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των εταιρειών που συμμετείχαν.

The-Margi1
The Margi Farm

Τις υποψηφιότητες ανέλαβε να αξιολογήσει ανεξάρτητη δεκαεξαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

karamolegos1
Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος από το εστιατόριο Ντομάτα

Τα εν λόγω βραβεία διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από την έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Στο διαγωνιστικό κομμάτι, οι βραβεύσεις καλύπτουν ένα πολυδιάστατο φάσμα και αγγίζουν όλες τις εκφάνσεις της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους βραβευθέντες από την κατηγορία της γαστρονομίας:

The Margi Hotel: Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία στον τομέα F&B» για το «The Margi Farm: From Farm to Fork
Sani Resort: Αργυρό βραβείο Καινοτόμου concept εστιατορίου για την «Ντομάτα»
Αυλή: Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία στον τομέα F&B»
Σελήνη: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Γαστρονομικός Τουρισμός»
Louis Hotels: Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ανάδειξη της τοπικής κουζίνας»
Aldemar Resort: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό» για την πρωτοβουλία Sympossio Greek Gourmet Touring
Κατώγι Αβέρωφ: Χρυσό βραβείο Οινικής Κουλτούρας
Grecotel Hotels & Resorts: Αργυρό Βραβείο για τις «Ημέρες Γαστρονομίας στο Cape Sounio»

info
http://www.tourismawards.gr/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr