Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαστρονομίας (18/06), η Επέκεινα Χώρα διοργανώνει ένα τετραήμερο Well being event στα βόρεια και ορεινά χωριά της Ηπείρου, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις, μουσική αλλά και μαθήματα γιόγκα.

Το απόγευμα της Κυριακής είναι αφιερωμένο στη γαστριμαργία. Σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστριμαργίας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετικά με το Sustainable Gastronomy αλλά και τη θετική επίδραση του slow food στη σωματική και ψυχική υγεία. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε on the spot να μαγειρεύονται τα παρακάτω πιάτα: χορταρικά στο τηγάνι, σπανακόπιτα, τανούρ (ανακατασκευή Μεσοποτάμιου φούρνου δηλ. κοντοσούβλι) και γαλατόπιτα ή βυζαντινό μπακλαβά. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από παραδοσιακή κέλτικη μουσική από το συγκρότημα “Beer for Breakfast και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Yonder.

Το Well Being Weekend, πέρα από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνει περιηγήσεις στα γραφικά χωριά και γεφύρια της περιοχής και σεμινάριο Qigong.

Info
Η συγκεκριμένη δράση ανέρχεται στα 200 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή για 3 βράδια, 5 γεύματα (εκ των οποίων και το γαστρονομικό γεύμα την Κυριακή το βράδυ) και συμμετοχή στο σεμινάριο Qigong.

Δείτε επίσης:
Αλήθεια, πόσα ξέρετε για τη φιλοσοφία του Slow Food;

Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο

Η Σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μιλάει για την «ψυχολογία της γαστρονομίας» στο Harvard

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr