Αυτή την Κυριακή το Οlive Απριλίου είναι στο ΘΕΜΑ!

Στο Olive που κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου… Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε για το πασχαλινό τραπέζι! Μέσα από 70 συνταγές παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες, αλμυρές και γλυκές, κάνουμε το πιο νόστιμο γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα!

To Olive μας φέρνει πιο κοντά μέσα από συνταγές που αποθεώνουν τις πρώτες ύλες της εποχής σε μια λαμπρή, ανοιξιάτικη φιέστα​! Το Πάσχα είναι η γιορτή που μας ενώνει, είναι η αφορμή για να στηθεί με πολλή αγάπη, μέσα στο σπίτι αυτήν τη φορά, το πιο όμορφο και πληθωρικό τραπέζι της χρονιάς!

​Διαβάστε το νέο Οlive που κυκλοφορεί: ​

Το ψητό της Λαμπρής
Όλη η Ελλάδα ψήνει νόστιµα τα αµνοερίφιά της στον φούρνο της οικιακής κουζίνας, και η Ντίνα Νικολάου προτείνει τις κλασικές συνταγές λίγο φρεσκαρισµένες!
Αρνάκι ρολό γεµιστό µε µυριστικά, Ολόκληρο αρνάκι γεµιστό, Κατσικίσιο ρολό γεµιστό µε φέτα, Κατσικάκι γεµιστό στον φούρνο, Φουρνιστό κατσικάκι µε αγκινάρες & µάραθο

Περί ορέξεως
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει σαλάτες µε ολόφρεσκα προϊόντα εποχής και αρωµατικά dressings ή µε τα βαµµένα αυγά του τσουγκρίσµατος.
Σαλάτα µε αγκινάρες τουρσί & σος ταχινιού, Πασχαλινή αυγοσαλάτα, Αγρια σπαράγγια µε λιαστή ντοµάτα & σος σκόρδου, Πλιγούρι µε σπανάκι, µυρωδικά, αγγούρι φρέσκο & τουρσί.
Αλµυρό τσιζκέικ µε ζελέ ντοµάτας, Βρούβες µε αρωµατικά & σος ξινόγαλο

Μέγα Σάββατο
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου µαγειρεύει συνταγές που αγαπούν για το βράδυ της Ανάστασης σε διαφορετικά µέρη της χώρας.
Αρνάκι «ψήµα», Μαγειρίτσα κοκκινιστή, Γιοµίδια, Κατσικάκι φρικασέ αυγολέµονο, Τσιγεροσαρµάδες ή «παπούδα».

Κυριακή των Βαΐων
Με τις συνταγές του Γρηγόρη Χέλμη σπάµε τη νηστεία και βάζουµε στο τραπέζι µας µπακαλιάρο, κολιό και γαρίδες σε µοντέρνες εκδοχές, που πατούν όµως γερά στις παραδόσεις.
Γαρίδες «παστιτσάδα», Μπακαλιάρος πρασοσέλινο, Κολιοί στον φούρνο µε ντοµάτα, σταφίδες & δεντρολίβανο.

Κάθε μέρα
Η Εύα Μονοχάρη µας δίνει ιδέες για το καθηµερινό και το πασχαλινό τραπέζι, που µοιραζόµαστε µε την οικογένειά µας!
Μαρουλοσαλάτα µε κρύες τυροκροκέτες, Λαµπρόψωµο, Αυγοσαλάτα µε ζυµαρικά, Σαλάτα πιάζ µε µυρωδικά, Αρακάς µε κολοκυθάκια λεµονάτα

Η τριλογία του κεφτέ
Ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος µας δίνει τρεις πεντανόστιµες συνταγές για αφράτους, µυρωδάτους κεφτέδες που δεν τηγανίζονται, αλλά ψήνονται στον φούρνο και γεµίζουν σάντουιτς, βουτάνε σε ντοµατένια σάλτσα, κάνουν παρέα σε τυριά που λιώνουν.

Πάσχα γάλακτος
Η άνοιξη είναι η εποχή που λατρεύει τη γαλατόπιτα, µε το πλούσιο, φρέσκο γάλα της. Οι παραδόσεις πολλές, οι συνταγές αµέτρητες, από τη Θεσσαλία µέχρι την Πελοπόννησο και η Ντίνα Νικολάου µάς ετοιµάζει εκείνες που αγαπά.
Μπακλαβο-γαλατόπιτα της Ντίνας, Γαλατόπιτα από την Κρήτη µε σπιτικό φύλλο, Γαλατόπιτα από τη Θεσσαλία, Πελοποννησιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, Γαλατόπιτα µε σοκολατένια ζύµη

Λαχταριστές ζύμες
Πηγαίνουµε τα αγαπηµένα µας γλυκά και αλµυρά φουρνίσµατα σε άλλο επίπεδο, δοκιµάζοντας νέες γεύσεις και τεχνικές.
Κέικ πορτοκάλι µε γλάσο Aperol, Αλµυρές µπάρες ενέργειας µε πράσο, τσένταρ & µέλι, Κέικ µε χουρµάδες & αλµυρή σος µελιού, Κούκις µε λευκή σοκολάτα, ταχίνι & πρέτσελ, Ψωµί-µάφιν µε µύρτιλα.

Ακόμα
* Βιβλίο: Ανοίγουμε χειροποίητο φύλλο και ετοιμάζουμε τις πίτες του Κωστή Κωστάκη & απολαμβάνουμε τα μυστικά της κουζίνας του Μονταλμπάνο.
* Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα
* Ανοίγουμε τα κρασιά του πασχαλινού τραπεζιού

Olive, μένουμε σπίτι & μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr