Αυτή την Κυριακή το Οlive Οκτωβρίου είναι στο ΘΕΜΑ!

Το Olive που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ φιλοξενεί ένα πλούσιο αφιέρωμα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, τους μεζέδες και τα εμβληματικά πιάτα της! Ελάτε λοιπόν να μπούμε μαζί στην κουζίνα της πόλης µε συνταγές από την καρδιά της Μακεδονίας, γεµάτα αρώµατα και αναφορές σε άλλες εποχές!

Μη χάσετε τα πιο χορταστικά εδέσματα που µοσχοβολούν μυρωδιές και γεύσεις της συµπρωτεύουσας! Λαχταριστά μύδια σε διάφορες εκδοχές, καταπληκτικοί μεζέδες, πιάτα καθημερινά με βορειοελλαδίτικες επιρροές, αγαπημένα τρίγωνα Πανοράματος και μπαμπάδες! Ακόμα, στις σελίδες του Olive Παιδί & Διατροφή ανακαλύψτε μυστικά για θρεπτικά παιδικά γεύματα και εύκολες λύσεις για το κολατσιό του στο σχολείο!

Διαβάστε στο Olive Οκτωβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Εποχικά
Η Ντίνα Νικολάου μας μαγειρεύει συνταγές κλασικές µε σύγχρονη µατιά, φόρος τιµής σε εµβληµατικά πιάτα της Θεσσαλονίκης: Αρνάκι καπαµά µε πατάτες, Bitoque à la russe µε µανιτάρια, Πίτα κουρού µε καβουρµά, Μπουρεκάκια µε µελιτζάνα, Σουτζουκάκια, Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα.

Ραντεβού για έναν µεζέ!
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ετοιμάζει πιάτα που µοσχοβολούν αρώµατα και γεύσεις της συµπρωτεύουσας: Μπουγιουρντί, γιαπράκια, σκουµπρί, µέχρι και πιτάκια Καισαρείας, που πρωταγωνιστούν στα τραπέζια της πόλης, από τα µεζεδοπωλεία µέχρι τα «καλά» εστιατόρια των επίσηµων εξόδων: Πιτάκια Καισαρείας, Πρασοτηγανιά, Σκουµπρί στα κάρβουνα µε κρεµµύδι, Γιαπράκια, Μπουγιουρντί πικάντικο.

Μία µε αφρό!
Ο Γρηγόρης Χέλμης μπλέκει συνταγές και τεχνικές µε διαφορετική διάθεση και σκαρώνει µεζέδες ολόφρεσκους, ιδανικούς για συντροφιά στην µπίρα!

Η κάθοδος των μυδίων
Αχνιστά, τηγανητά, σε σαγανάκι, µε πράσα… Τα µύδια, χαρακτηριστικός θεσσαλονικιώτικος µεζές, κυριαρχούν όχι µόνο σε ταβέρνες και εστιατόρια, αλλά και στις οικιακές κουζίνες. Μας τα μαγειρεύει ο Μάκης Γεωργιάδης αχνιστά, με χόρτα γιαχνί, σαγανάκι…

Κάθε μέρα
Το φαγητό της εβδοµάδας µοιάζει βαρετό και επαναλαµβανόµενο; Η Funky Cook, κατά κόσµον Εύα Μονοχάρη, λύνει τον γευστικό γρίφο και µας δίνει ιδέες µε βάση τις γευστικές συνήθειες των σαλονικιώτικων σπιτιών: Κρεατόσουπα µε σκορδοστούµπι, Πισία µε τυρί & µυρωδικά, Πρασόρυζο µε δαµάσκηνα, Μαντί, Φασόλια µε λάχανο, Σαλάτα µε κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, ρόδι & ταχίνι.

Τρίγωνα & µπαµπάδες
Τα τρίγωνα Πανοράµατος µε την πλούσια κρέµα και οι σιροπιαστοί µπαµπάδες δεν χρειάζονται συστάσεις. Η Ντίνα Νικολάου ετοιµάζει και µας κερνάει τα δύο πιο διάσηµα γλυκά του Θερµαϊκού.

Παιδιά & διατροφή
Η σωµατική και πνευµατική ανάπτυξη των παιδιών συνδέεται άµεσα µε τις διατροφικές επιλογές τους σε καθηµερινή βάση. Προσεγγίζουµε το ζήτηµα από διαφορετικές πλευρές, αφού απασχολεί τους γονείς αλλά αφορά κυρίως τα ίδια τα παιδιά.

Καµουφλάζ
Το παναρισµένο κοτόπουλο σε 4 λαχταριστές εκδοχές, για να το απολαύσουν τα παιδιά όπως τους αρέσει.

Τα τυλίξαμε
Τυρί, λαχανικά και κοτόπουλο που περίσσεψε γίνονται νόστιµα wraps για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

Ακόμα:
-Ο Θεσσαλονικιός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας μιλά νόστιμα στη γλώσσα της πόλης του.
-Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.
-Βγαίνουμε με φίλους για φαγητό στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πρωτεύουσας.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr