Η οινολόγος και γευσιγνώστρια οίνου Μαρία Τζίτζη κατέκτησε το μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου (OIV) στην κατηγορία Λογοτεχνία-Ιστορία-Καλές Τέχνες για το μυθιστόρημά της «Σαν Κρασί».

Το βιβλίο της Μαρίας Τζίτζη, ιππότη της Αγροτικής Αξίας του Γαλλικού Κράτους από τον Ιανουάριο του 2015 (chevalier du merite agricole), εκδόθηκε το 2013 στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Annubis. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα με κεντρικό πρόσωπο μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στο κρασί.

Εξωφυλλο βιβλίου Μαρίας Τζίτζη

Η απονομή των Βραβείων του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου έγινε στο Hôtel de Béhague, στο Παρίσι, με οικοδεσπότη τον Oleg Ungureanu, επιτετραμμένο της Ρουμανικής Πρεσβείας. Το «παρών» έδωσαν πολλά μέλη του διπλωματικού σώματος, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ΟΙV, ποιήτρια και συγγραφέας Μ. František Lipka, η πρόεδρος του ΟΙV Monika Christmann, η αντιπρεόεδρος του OIV Claudia Quini, ο γενικός διευθυντής του OIV M. Jean-Marie Aurand και ο επιστημονικός σύμβουλος της κριτικής επιτροπής Jean-Luc Berger. Την εκδήλωση της απονομής παρακολούθησε επίσης ο Έλληνας πρέσβης στην UNESCO, Γιώργος Βέης.

Maria tzitzi 5edited

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 17 χώρες με 55 έργα και απονεμήθηκαν 9 μεγάλα βραβεία και δέκα εύφημες μνείες για τις αντίστοιχες δέκα κατηγορίες που έχει ορίσει ο Οργανισμός. Στη συνέχεια, σε χώρους της Πρεσβείας, παρατέθηκε δεξίωση και γεύμα.

Το βιβλίο «Σαν Κρασί» της Μαρίας Τζίτζη έχει διακριθεί και στην Ελλάδα κερδίζοντας το 2ο βραβείο μυθιστορήματος στον 30ο Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr