Ένα βιβλίο που τονίζει τη σπουδαιότητα της τροφής για τον άνθρωπο και την αλληλεπίδραση της καλής σωµατικής υγείας µε την ψυχική. Η συγγραφέας, Αγγελική Ζαφειράκη, είναι μοριακή διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και έχει ασχοληθεί με την επίδραση των βιταμινών στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Στο βιβλίο της γίνεται μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα των διατροφικών διαταραχών με διεπιστημονικότητα και σοβαρότητα, ψάχνοντας το γιατί όταν αδυνατούµε να βρούµε το πραγματικό νόημα της ζωής… οδηγούµαστε σε εξαρτήσεις, είτε αυτό λέγεται τσιγάρο, ναρκωτικά, τζόγος, είτε εξάρτηση από το φαγητό.

Το βιβλίο “Η διατροφή στη ζωή μας” αναλύει τη συμβολή των πρετεϊνών, των αμινοξέων, τω φυτικών ινών και των λιπών στην ισορροπημένη διατροφή και στην επίτευξη της απόλυτης σωματικής αρμονίας. Καθορίζει τη λειτουργία τους και τους τρόπους με τους οποίους όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι ευεργετικά για την υγεία και καταγράφει τις ισοδυναμίες των τροφίμων και την περιεκτικότητά τους σε μακροθρεπτικά συστατικά και θερμίδες. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τη Μεσογειακή Διατροφή αλλά και για τις νέες πυραμίδες διατροφής του Χάρβαρντ και του Ελβετικού Οργανισμού Αθλητικής Διατροφής.

Η συγγραφέας αναλύει επίσης τον ρόλο της τροφής στη ζωή μας, από την κάλυψη της πείνας μας μέχρι την εγκεφαλική εξάρτηση που μπορεί να δημιουργήσει και τον εθισμό, ενώ κάνει μια πολύ καλή καταγραφή των κινδύνων και των λανθασμένων πεποιθήσεων που έχουν δημιουργήσει οι δίαιτες. Τέλος, προτείνει τρόπους γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας και δίνει συμβουλές τόσο για κλινικές περιπτώσεις όσο και για όποιον θέλει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή.

info
Η διατροφή στη ζωή μας, Αγγελική Ζαφειράκη, σελ. 409. Τιμή: 18 €. Εκδόσεις: iWrite (2020)

Δείτε επίσης:

Μαθαίνουμε τα πάντα για τη διατροφή Αγιουρβέδα

Η διατροφή πριν και μετά το εμβόλιο COVID-19 για θωράκιση του οργανισμού και καλή υγεία

Θηλασμός και διατροφή: Ποιες τροφές επιλέγουμε και ποιες αποφεύγουμε

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr