Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην εντομοφαγία που για τους δυτικούς λαούς μπορεί να μην αποτελεί μέρος της μαγειρικής τους κουλτούρας, ωστόσο στο προσεχές μέλλον ενδέχεται αυτό να αλλάξει εν όψει πιθανών μετατροπών στις διατροφικές μας συνήθειες για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη. Ανακαλύψαμε μάλιστα και σχετικό βιβλίο συνταγών.

Πρόκειται για το Future Food Today, το πρώτο βιβλίο της ερευνητικής ομάδας Space10, η οποία παρουσιάζει στις σελίδες του συνταγές αποτελούμενες από υλικά που ενδεχομένως στο προσεχές μέλλον θα εντάσσονται στο καθημερινό τραπέζι.

Το βιβλίο, περιλαμβάνει μια γκάμα επαναπροσδιορισμένων κλασικών συνταγών όπως το χοτ ντογκ χωρίς κρέας, μπέργκερ με έντομα και άλλα τέτοια «νόστιμα» με βάση υλικά όπως έντομα, φύκια κ.ά. Ο Simon Perez, σεφ της ομάδας λέει: «Είναι ένα βιβλίο για όλους, αρκεί να έχετε ανοιχτό μυαλό και διάθεση αναζήτησης των τροφών που θα ενισχύσουν την προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον». Μεταξύ άλλων το βιβλίο περιέχει επίσης οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας kombucha και να αξιοποιήσετε τροφές που μπορεί να φαίνονται άχρηστες αλλά δεν είναι.

Δείτε ΕΔΩ πού θα το παραγγείλετε.