Στο Οlive Απριλίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ «Νόστιμα Νηστίσιμα».

Ετοιμάσαμε για εσάς 80 συνταγές για την πιο νόστιμη νηστεία της χρονιάς, κάθε μέρα με διαφορετικά πιάτα!
Σας προτείνουμε έξι εβδομαδιαία μενού, με συνταγές λαχταριστές, για να γίνεται η κάθε μέρα στο τραπέζι μια μικρή γιορτή. Επιλέγουμε πρώτα και ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως, ενώ για το κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε και γλυκά με αξεπέραστη γεύση.

Μπαίνουμε στην κουζίνα λοιπόν και μαγειρεύουμε: Κλασικά ελληνικά χωρίς κρέας, Ζεστές οσπριοσαλάτες, Θαλλασινά, Σαρακοστιανές μακαρονάδες, τα Αγαπημένα μας -όρυζα, Πίτες του λαδιού, Χαλβάδες χειροποίητους, Πατατοσαλάτες και πολλά άλλα εκλεκτά πιάτα!

Διαβάστε στο Olive Απριλίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Τα κυριακάτικα χωρίς κρέας
Ο Φάνης Μαϊκαντής μαγειρεύει τo αγαπημένo μας φρικασέ, το γιουβέτσι, τα σουτζουκάκια, το ψητό της Κυριακής και τους λαχανοντολμάδες, με όσπρια, θαλασσινά, λαχανικά και μπόλικα μπαχαρικά. Και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση ή εμφάνιση από την αρχική τους εκδοχή!
Μαγειρεύουμε από Λαχανοντολμάδες με τραχανά μέχρι Σουπιές φρικασέ και Γιουβέτσι με πράσο & ψητό κουνουπίδι.

Βράσε -όρυζα
Ο Γκίκας Ξενάκης μας ετοιμάζει άκρως λαχταριστά πιάτα με πρωταγωνιστές το ρύζι και τα πράσινα της εποχής.
Από Πιλάφι μαγειρεμένο με παραπούλια και Σπαράγγια λεμονάτα με ρύζι μέχρι Αρακά και κουκιά με basmati & Λαχανόρυζο με χούμους γλυκοπατάτας.

Μύρισε θάλασσα στο τραπέζι μας
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου σερβίρει Καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια, μύδια και γαρίδες, που έχουν την τιμητική τους τώρα τη Σαρακοστή, αφού δεν λείπουν από σχεδόν κανένα μενού.
Γαρίδες με τζίντζερ & χούμους, Καλαμάρια στη σχάρα με ζεστή πατατοσαλάτα, Σουπιοπίλαφο, Χταποδομακαρονάδα και άλλες λιχουδιές…

Οι μακαρονάδες της Σαρακοστής
Η Μαρία Διακάτου μας ετοιμάζει comfort food πιάτα της νηστείας -ή και χορτοφαγίας- που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Τι κι αν τους λείπει βούτυρο, πλούσια τυριά ή αλλαντικά, η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη!
Μπουκατίνι με ελιές κ& σκορδάτα μπουκούνια, Λινγκουίνι με σέλερι & ταχίνι, Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς, Ταλιατέλες με αγκινάρες & σελινόριζα, Κριθαρότο με σάλτσα ταραμά,

Κουαρτέτο θραψάλων
Ο Γρηγόρης Χέλμης μεταμορφώνει το θράψαλο σε κεμπάπ, το ψήνει με πρασοσέλινα, το μαρινάρει τέλεια σε μπαχαρικά, το παντρεύει με ζυμαρικά. Όπως και αν το απολαύσετε, θυμηθείτε το θράψαλο αγαπάει το καλό τσίπουρο και το παγωμένο ούζο.

Ζεστές σαλάτες με όσπρια
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος προτείνει ζεστές σαλάτες με κάθε είδους όσπρια. Τις συνδυάζει μοναδικά με ολόφρεσκα μυρωδικά και τραγανούς ξηρούς καρπούς σε πιάτα χορταστικά και θρεπτικά.

Με τα υλικά της εποχής
Σας έχουμε πιάτα με τα αγαπημένα υλικά της Άνοιξης, ιδιαίτερα και νόστιμα, όπως το τρυφερό σπανάκι, ο αρακάς, ο εκλεκτός αστακός και ο ζουμερός γαλέος.
Αστακός θερμιδόρ, Γαλέος με πορτοκάλι, πιπεριές & κολοκυθάκια κοκκινιστά, σπανακοκεφτέδες και άλλες εξαιρετικές νοστιμιές…

Οι πίτες της Άνοιξης
Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της νηστείας, με πίτες που κλείνουν μέσα τους τα ολόφρεσκα του Απριλίου, κάνοντας τις μέρες της Σαρακοστής πιο νόστιμες από ποτέ.
Πίτα με αγκινάρες & καρότα, Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα, Γλυκιά στριφτή ταχινόπιτα, Λαδένια με πελτέ & ρίγανη, Χταποδόπιτα & Σεφουκλωτή

Ορεκτικά της απλότητας
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας δείχνει πώς τα ταπεινά καρότα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα πράσα και οι αγκινάρες μεταμορφώνονται σε πρώτης τάξεως ζεστά ορεκτικά, με την προσθήκη μπαχαρικών και με σωστό μαγείρεμα.

Πατατί, πατατό!
Απολαμβάνουμε την πολυαγαπημένη και πληθωρική πατατοσαλάτα σε 4 απίθανες εκδοχές. Ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο απολαυστική!

Η γλύκα του χαλβά
Ο Μάκης Γεωργιάδης μας ετοιμάζει πέντε διαφορετικά γλυκά, με χαλβά σιμιγδαλένιο ή του μπακάλη, όλα τους ξεχωριστά και ιδιαίτερα νόστιμα.
Μας ετοιμάζει: Σεμιφρέντο με χαλβά, Χαλβά με πορτοκάλι, Πολίτικο χαλβά, Κορμό σοκολάτας με χαλβά, Χαλβά σιμιγδαλένιο σοκολατένιο

Γλυκές ιστορίες
Για όσους δεν νηστεύουν, έχουμε γλυκά που αγκαλιάζουν κυρίως τα φρούτα, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό, το ραβέντι, σε συνταγές που μας γεμίζουν με τη φρεσκάδα της άνοιξης.

Ακόμα, μη χάσετε!

Χάρης Παπαλίτσας! Συνέντευξη με τον Bakery chef που μας μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης της αρτοποιίας. Μαζί, 3 εκπληκτικές συνταγές από το νέο του πεντανόστιμο βιβλίο με τίτλο ARTΟΣ, η Τέχνη της Αρτοποιίας.

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr