Στο Οlive Aυγούστου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ σερβίρουμε «ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ»!

Τα ωμά ταιριάζουν στο ελληνικό καλοκαίρι και γίνονται σαλάτες, σάλτσες, κύρια πιάτα, ορεκτικά, συνοδευτικά, γλυκά, κυριολεκτικά τα πάντα!

Σας έχουμε 80 συνταγές που αγαπούν τη φρεσκάδα, τα ωμά υλικά και τα γρήγορα μαγειρέματα! Ζυμαρικά με σάλτσα χωρίς μαγειρική, σαλάτες γεύματα, τα τηγανητά του φούρνου, φρούτα στα πιάτα μας και γλυκά ψυγείου. Ακόμη, 101 ιδέες για πιάτα εύκολα, νόστιμα και δημιουργικά με ό,τι έχετε σε ντουλάπια και ψυγείο.

Διαβάστε στο Olive Αυγούστου – Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Φρούτα και λαχανικά τα κάναμε σαλάτα
Πεπόνι αργίτικο, ζουμερά ροδάκινα και σαρκώδη βερίκοκα ενδίδουν σε πολλούς και απρόβλεπτους συνδυασμούς που μας ξαφνιάζουν και μας δροσίζουν, διά χειρός Φάνη Μαϊκαντή!

Αµπελοφάσουλα σαλάτα µε γλιστρίδα, καλαµπόκι, βερίκοκο & οξύµελο, Σαλάτα ντοµάτα µε πεπόνι αργίτικο & σαλάµι Λευκάδος, Κολοκυθάκια ψητά µε κρέµα φέτας & φιστίκι Αιγίνης, Βλίτα τσιγαριαστά µε ντοµάτα, ελιές, κύµινο & απάκι κοτόπουλο.

Τηγανητά φούρνου
Για να μη στέκεστε πάνω από φωτιές και λάδια που πετάνε, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μεταφέρει τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά τηγανητά σε ταψί και τα ψήνει στον φούρνου, εξίσου αν όχι πιο νόστιμα.

Ψητές πιπεριές κέρατο, Γαύρος µε ντοµάτα στον φούρνο, Κεφτεδάκια στον φούρνο, Μελιτζάνες στο φούρνο µε ντοµάτα, κρεµµύδι & φέτα, Σαρδέλες στο φούρνο.

Ζυμαρικά της δροσιάς
Η αγαπημένη μας pasta από κάθε λογής άλευρα αγκαλιάζεται από κρύες σάλτσες με μυρωδικά, τυριά, ξηρούς καρπούς και μποστανικά, στην πιο δροσερή και τραγανή εκδοχή της, από τον Γκίκα Ξενάκη.

Στριφτούδια µε κρύα σάλτσα πέστο & ψητά ντοµατίνια, Λιγκουίνι φαγόπυρου µε dressing ταχίνι, λαχανικά & κάσιους, Πέννες κόκκινης φακής µε τόνο, κρύα σάλτσα πιπεριάς & ελιές, Κρύα σαλάτα µε κοφτό µακαρονάκι, γαρίδες & σάλτσα κοκτέιλ, Ταµπουλέ µε κινόα, φασολάκια, δυόσµο & λιαστές ντοµάτες.

Η νοστιμιά της ωμής αλήθειας
Απολαμβάνουμε τις πρώτες ύλες στην καλύτερη εποχή και στην καλύτερη εκδοχή τους, με όλη τη γεύση και χωρίς πολλά φτιασίδια, σε πιάτα δημιουργικής απλότητας του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Φρυγανισµένο ψωµί µε τυροκαυτερή & ταρτάρ αγγουριού µε αβοκάντο, Σαλάτα µε σπαγγέτι κολοκυθιού, πέστο βασιλικού & λιαστές ντοµάτες, Κλασικό ταρτάρ µοσχαρίσιο, Κρέµα γκοργκοντζόλα µε παντζάρι, µαριναρισµένο σε τζίντζερ & λεµόνι, Σαρδέλες µαριναρισµένες σε κρύα σος ντοµάτας, µε ελιές & λαχανικά.

Το παιχνίδι των φρούτων
Νεκταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και σύκα σε εύκολες, δροσερές, αλμυρές και γλυκές περιπέτειες, διά χειρός Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Pancakes µε µαρµελάδα σύκο,Αφρώδες κοκτέιλ σύκο – βανίλια, Καλοκαιρινή σαλάτα µε κεράσια, ρόκα & γκοργκοντζόλα, Αναποδογυριστό κέικ µε ροδάκινα & θυµάρι, Τάρτα τατέν µε βερίκοκα, καρδάµωµο & σπιτικό παγωτό βανίλια, Τσάτνεϊ νεκταρίνι µε τζίντζερ.

Με τα υλικά της εποχής
Η ζουμερή ντομάτα στα καλύτερά της, οι πιπεριές στα πάνω τους, το αγγούρι ολόδροσο, ο βασιλικός μυρωδάτος, γίνονται σούπα ή συνοδεύουν άψογα σπαγγέτι, κοτόπουλο και ψάρι. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μοιράζεται μαζί μας τις πιο νόστιμες ιδέες του.

Κινέζικο κοτόπουλο µε πιπεριές τσίλι, Σκουµπρί µε κοκκινιστά ρεβίθια & ντοµατίνια, Τσάτνεϊ ντοµάτας & πιπεριάς, Σούπα ντοµάτας µε κόκκινες πιπεριές, Μακαρονάδα µε ντοµατίνια & βασιλικό.

Πιάτα θρεπτικά
Συνταγές χορταστικές αλλά με λιγότερες θερμίδες, κάποιες φουλ σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όλες όμως υψηλής θρεπτικής αξίας.

Πίτσα καπονάτα µε αλεύρι ολικής άλεσης, Τάκος µε κολοκυθάκια & καπνιστή πάπρικα, Κεµπάπ γαλοπούλας µε φέτα & τζατζίκι σε αραβικές πίτες, Μπακαλιάρος µε πέστο, ρύζι & ντοµατίνια, Κοτόπουλο µε κάρυ & ρεβίθια σιγοµαγειρεµένα.

Κεφτέδες του κόσμου
Ζουμεροί, πιάνονται με τα δάχτυλα ή με οδοντογλυφίδα και κάνουν την καλύτερη παρέα με τα θερινά παγωμένα ποτά μας. Οι συνταγές είναι του Γρηγόρη Χέλμη.

Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια, µανιτάρια & πράσινο ταχίνι, Cig kofte, Ωµά vegan «κεφτεδάκια» µπρόκολου, Μελιτζανοκεφτέδες κοκκινιστοί µε φέτα.

101 ιδέες
Πανεύκολες συνταγές για το καλοκαίρι, που αγαπά τα εύκολα και ελαφριά πιάτα, διά χειρός Μάκη Γεωργιάδη.

Τη δροσιά τους να ‘χετε!
Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γλυκό γρίφο της εβδομάδας με επιδόρπια δροσερά και ελαφριά που δεν θα θέλετε
να τα μοιραστείτε με άλλους.

Μαλεµπί, Εύκολο µιλφέιγ µε cream crackers, Κρέµα µπαβαρουάζ µε καρδάµωµο & κεράσια, Φρυγανιά Ζακύνθου µε µαστίχα, Ζελέ µε ροδάκινα & γιαούρτι, Cheesecake ψυγείου µε ανθότυρο.

Ας φτιάξουμε ντόνατς με μαρμελάδα!
Μαλακή ζύμη στο εσωτερικό τους, με τραγανό και ζαχαρένιο περίβλημα, παραγεμισμένα με λαχταριστή μαρμελάδα. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι τα φτιάξατε μόνοι σας, θα είναι όμως η αλήθεια.

Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Ιστορία της γεύσης: Γαύρος Μαρινάτος
-Συνέντευξη με τη σεφ Ειρήνη Τζώρτζογλου
-Τα κρασιά του μήνα!
-Η κουλτούρα του gin
-Η ιστορία του Bloody Mary
Εστιατόρια που επισκεφθήκαμε και μας άρεσαν πολύ
Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr