Το Olive κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης και έναν χρήσιμο οδηγό διατροφής για τα παιδιά, από το πρωινό και το σνακ του σχολείου μέχρι το γεύμα και το δείπνο.

Διαβάστε στο Olive Οκτωβρίου:

Τα άπαντα του κιμά

* Τα είδη, ο τρόπος διαχείρισης, η μαγειρική τους.
* Η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει τις πιο αγαπημένες της συνταγές με πρωταγωνιστή τον κιμά.

* Οι masterchefs Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Μανώλης Παπουτσάκης μας δίνουν τις δικές τους συνταγές για φαγητά με κιμά.

* Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Νίκος Καραθάνος υπογράφει την πιο αγαπημένη του συνταγή με υλικό τον κιμά.

* Ο Γρηγόρης Χέλμης, εμπνευστής του ΜεΖεν και γνωστός σεφ, προτείνει μεζέδες γρήγορους και εύκολους, πάντοτε με κιμά.
* Είναι ο κιμάς vegan; Συνταγές με εναλλακτικά είδη κιμά.

Μεγάλο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη

* Η  κουζίνα της Θεσσαλονίκης στο πέρασμα των αιώνων.
* Οι επιρροές, η πολυπολιτισμικότητα, οι πρώτες ύλες, οι γεύσεις, η αστική κουλτούρα, τα μεγάλα τραπέζια, το οικογενειακό φαγητό.
* Οι μεζέδες, οι αγορές, το εμπορικό σταυροδρόμι.
* Οι αγορές της Θεσσαλονίκης – Η νέα γεύση της πόλης.
* Μοδιάνο και Καπάνι, νέοι εμπορικοί δρόμοι, παντοπωλεία, ντέλι, ζαχαροπλαστεία, concept stores.
* Η ταυτότητα της νέας θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, η αναγέννηση των εστιατορίων αλλά και των ουζερί κ.λπ.

Ένα γαστρονομικό 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθούμε Θεσσαλονικείς στις γαστρονομικές τους συνήθειες στην πόλη, από το πρωινό κουλούρι και την μπουγάτσα, μέχρι τον καφέ, το ποτό και το δείπνο τους, σε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Κάλεσμα σε γεύμα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου φιλοξενεί στο Μακεδονία Παλλάς επώνυμους Θεσσαλονικείς και τους σερβίρει τα πιο αγαπημένα πιάτα της πόλης, μαγειρεμένα με τον δικό του τρόπο. Η αστική κουζίνα μέσα από διαχρονικά πιάτα.

* Η κουζίνα των προσφύγων
* Βαλκανική εμπειρία
* Ο σεφαραδίτικες γεύσεις
* Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης
*  Κρασί και ποτό
* Αμπελώνες και κρασιά της Θεσσαλονίκης
* Το ούζο και το τσίπουρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής
* Τα μπαρ της πόλης

Ακόμη:
Επιστροφή στα θρανία

* Ένας οδηγός διατροφής για τα μικρά μας, από το πρωινό και το σνακ του σχολείου μέχρι το γεύμα και το δείπνο
* Μυστικά και συμβουλές για υγιεινά γεύματα
* Συνταγές για πιάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ! Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr