Ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης, ομότιμος πλέον καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η γεωπόνος-οινολόγος κυρία Μαριτίνα Σταυρακάκη, εξερευνούν και καταγράφουν τον σπουδαίο ποικιλιακό πλούτο του κρητικού αμπελώνα, του αρχαιότερου ίσως της Ευρώπης. Περισσότερες από 35 ποικιλίες σταφυλιού που συναντάμε σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση στο νησί, περιγράφονται με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο, ενώ εξετάζονται η φυσιολογία, η καλλιεργητική συμπεριφορά και οι δυνατότητές τους. Ακόμα, ενσωματώνοντας όλη τη γνώση που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στη χρήση των μοριακών μεθόδων, αλλά και εντρυφώντας με συγκινητική εμβρίθεια στις ιστορικές πηγές, οι συγγραφείς φωτίζουν την προέλευση, τις διαδρομές, τη διασπορά και τις γενετικές συγγένειές τους.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την υποδειγματικής ποιότητας έκδοση με τη φροντίδα της κυρίας Αννας Κατσουλάκη, αλλά και την ελπίδα μας ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά. Εξαιρετικό βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά για τον αμπελώνα της Κρήτης, και όχι μόνο, καθώς οι πληροφορίες που περιέχει το βιβλίο ξεπερνούν τα όρια του νησιού.

info
«The Cretan Grapes» (έκδοση στα αγγλικά) των Μαριτίνας Σταυρακάκη και Μανόλη Ν. Σταυρακάκη, Εκδόσεις Τροπή, τηλ. 210 9591143.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr