ο Olive που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 20-12 με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ φτιάχνει σούπερ γιορτινή ατμόσφαιρα φιλοξενώντας στις σελίδες του 80 συνταγές για τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου! Ελάτε λοιπόν να μπούμε μαζί στην κουζίνα µε πιάτα γεµάτα γιορτινά αρώµατα!

Μη χάσετε 6 υπέροχα μενού για τραπέζια που µοσχοβολούν μυρωδιές και γεύσεις γιορτινές! Μαζί, κλασικές συνταγές για μοσχάρι, μαγειρέματα σε γάστρες, έξυπνα ορεκτικά και ονειρεμένα γλυκά & εκπληκτικές βασιλόπιτες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Διαβάστε στο Olive Ιανουαρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΘΕΜΑ:

Βράδυ παραμονής

Βγάζουµε τα καλά σερβίτσια από το ντουλάπι και στρώνουµε το πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς, µε το µενού που ετοίµασε για εµάς ο Σωτήρης Ευαγγέλου.

Ριζότο κίτρινης κολοκύθας, Μοσχάρι ταρτάρ, Σούπα µε πράσα & νιφάδες καπνιστού σολοµού, Χήνα στον φούρνο µε πατάτες & σάλτσα µήλου, «Κορµός» σοκολάτας µε κάστανα.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Το φετινό τραπέζι προβλέπεται άκρως οικογενειακό, αλλά όχι λιγότερο γιορτινό. Ο Γκίκας Ξενάκης ετοίµασε ένα µενού µε πιάτα γεµάτα άρωµα και γεύση Ελλάδας.

Σαλάτα µε σπανάκι, ζεστό κατσικίσιο τυρί, φουντούκια & αχλάδι, Μπρόκολο γκρατινέ µε πράσα & γραβιέρα, Πουρές γλυκοπατάτας µε µαραθόριζα & µπέικον, Καρέ αρνίσιο σε κρούστα βοτάνων, Κοτόπιτα µε τραχανά, δυόσµο & δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Καλώς να ορίσετε!

Η Αργυρώ Κουτσού στρώνει τα καλά της και σας σερβίρει ό,τι και όσα θα µαγείρευε µε αγάπη για µια γιορτή στο σπίτι της. Περάστε στο τραπέζι!

Βελουτέ µε φιστίκια κάσιους, Μπρι τυλιγµένο σε αµπελόφυλλα, µε φιστίκια, σταφίδες & καπνιστή πάπρικα, Σαλάτα µε λωτό & σάλτσα µανταρινιού µε φουντουκοβούτυρο, Coq au vin (κόκορας κρασάτος) µε πουρέ.

Ο μόσχος ο σιτευτός

Το αγαπηµένο κρέας φοράει τα καλά του και µαγειρεύεται από στρογγανόφ, µπουργκινιόν και Ουέλινγκτον µέχρι οσοµπούκο µιλανέζε και ροστµπίφ.

Πάρτι για λίγους

Αν προτιµάτε το σερβίρισµα σε µπουφέ, η Βέσνα Ξανθοπούλου σας προτείνει νοστιµιές για τσίµπηµα, ιδανική παρέα για το ποτό σας.

Σερβίρει από Αλμυρά κουλουράκια με blue cheese & καρύδια, Λευκή τούρτα µε σολοµό & γαρίδες, Μικρά ρολάκια με προσούτο, γκοτνγκοντζόλα & αχλάδι μέχρι χριστουγεννιάτικο στεφάνι caprese και αλμυρές μαντλέν με τυρί chevre.

Οι ηδονές της γάστρας

Αρνί, µοσχάρι ή χοιρινό, ακόµα και πάπια µπαίνουν στη γάστρα και σιγοψήνονται µέχρι να γίνουν λουκούµι. Πλάι τους, λαχανικά εποχής σε ρόλο συνοδευτικό.

Μοσχάρι µε άγρια µανιτάρια & κάστανα, Πάπια γεµιστή µε πλιγούρι, χουρµάδες & γλυκοπατάτες, Χειµωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα µε κύµινο & πορτοκάλι, Αρνί µπούτι µε πατάτες, δαµάσκηνα & µπαχαρένια κρούστα από φιστίκι Αιγίνης, Χοιρινό κότσι µε αποξηραµένα βερίκοκα & κολοκύθα.

Θα γίνει του κάστανου!

Tα έχουµε απολαύσει σε γεµίσεις, σε πουρέδες, σε επιδόρπια. Λατρεύονται µετά µανίας ψητά σε φούρνο ή στο τζάκι και βρασµένα. Φέτος, θα τα µαγειρέψουµε αλλιώς και θα τα αγαπήσουµε από την αρχή!

Κάστανα «ταµπουλέ», Spread κάστανου µε σοκολάτα & ταχίνι, Μπολονέζ κάστανου.

Για τους λάτρεις του ροκφόρ

Ετοιµάζουµε µια δροσερή σαλάτα, µια πληθωρική σούπα και µια νόστιµη κρεατόπιτα µε τον βασιλιά των µπλε τυριών, σε συνταγές του Γιώργου Δηµητρακόπουλου.

Βελουτέ σέλερι µε ροκφόρ, Κρεατόπιτα µε ροκφόρ, Σαλάτα µε σικορέ, ροκφόρ & αχλάδια.

Κάθε μέρα είναι γιορτή!

Η Εύα Μονοχάρη µπαίνει στην κουζίνα της και ετοιµάζει ένα οικονοµικό και πεντανόστιµο µενού που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Σαλάτα µε ξηρούς καρπούς & dressing µανταρινιού, Μανιταρόπιτα σε σφολιάτα, Λουκάνικα µε φιρίκια, Γιορτινό ρολό κιµά, Κυκλαδίτικο χοιρινό ρόστο, Καρυδόψωµο χωρίς ζύµωµα.

Περί ορέξεως

Για να σπάσει ο πάγος της αρχής, ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος σερβίρει ιδιαίτερες σαλάτες και ορεκτικά, που εύκολα γίνονται κυρίως πιάτα ή συνοδευτικά για το κρασί σας.

Μας ετοιμάζει από Σολομό καπνιστό με ταρτάρ αβοκάντο & Σαλάτα με αχλάδι, ρόκα & προσούτο μέχρι Σπανάκι γκρατέν.

Καλή χρονιά!

Οι κυρίες του Madame Ginger, η Μαριλού Παντάκη και η Άννα Χαλικιά, µας προτείνουν 6 διαφoρετικές βασιλόπιτες, αφράτες, ζουµερές και βελούδινες, ακόµα και για όσους νηστεύουν ή για τα vegan µέλη της οικογένειας. Μόλις τις ψήσετε, µην ξεχάσετε το φλουρί!

Βασιλόπιτα carrot cake, ζουµερή & πεντανόστιµη, Η απόλυτη βασιλόπιτα κέικ αµυγδάλου, χωρίς µίξερ, Σοκολατένια βασιλόπιτα µε γλάσο φιστικοβούτυρου, Βασιλόπιτα κέικ µε φιστίκια Αιγίνης & γλάσο λευκής σοκολάτας, Boozy βασιλόπιτα µε ρούµι, Βασιλόπιτα µε ταχίνι & πορτοκάλι, πανεύκολη & αρωµατική.

Λευκή Πρωτοχρονιά

Κάθε χρονιά που τελειώνει µας αφήνει µε απολογισµούς και κάθε νέα έρχεται µε προσδοκίες, σαν λευκό, άγραφο χαρτί. Όπως και τα χιονάτα γλυκά µας. Ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος µας δίνει τις συνταγές.

Χιονόμπαλες-τρουφάκια µε λικέρ κρέµα & αµύγδαλα, Πύργος από σουδάκια-χιονόµπαλες, Μιλφέιγ σοκολάτα με πραλίνα & καφέ, Μπράουνι με λευκή σοκολάτα, Cheesecake µε µέλι & λευκή σοκολάτα, Λεμονόπιτα με ιταλική μαρέγκα.

Ακόμα

– Η ιστορία της καρυδόπιτας,από τη Μελίσσα Στοΐλη.
– Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.
– Τα κρασιά των γιορτών.
– Chef’s interview.
– Συνομιλούμε με τον σεφ Θεόδωρο Σταμούλη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr