Το Olive που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ φτιάχνει σούπερ γιορτινή ατμόσφαιρα φιλοξενώντας στις σελίδες του πεντανόστιμες συνταγές και ιδιαίτερες προτάσεις για τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου! Ελάτε λοιπόν να μπούμε μαζί στην κουζίνα µε πιάτα γεµάτα χριστουγεννιάτικα αρώµατα!

Μη χάσετε τα πιο λαχταριστά λαμπερά πιάτα για τα πρώτα καλέσματα στο σπίτι που µοσχοβολούν μυρωδιές και γεύσεις γιορτινές! Μαζί, εκλεκτές συνταγές για συνοδευτικά, βελούδινες σούπες και ρετρό επιδόρπια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Διαβάστε στο Olive Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Οι κυρίαρχοι του τραπεζιού
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου µαγειρεύει τα κύρια πιάτα των ηµερών µε βασικό υλικό το κρέας. Φέτος, το χοιρινό, τα πουλερικά, το µοσχάρι, το κατσίκι και το κυνήγι γεµίζουν τα τραπέζια µας µε γεύσεις εξαιρετικές.

Γεµιστή φραγκόκοτα στον φούρνο µε µανιτάρια & πατάτες, Κατσικάκι µε πατάτες στον φούρνο, Μοσχαράκι οσοµπούκο & πιλάφι µε σαφράν, Πάπια µε πορτοκάλι, Χοιρινό µε δαµάσκηνα & κυδώνια

Εποχικά
Η Ντίνα Νικολάου παίρνει προϊόντα της εποχής και ετοιμάζει πιάτα γιορτινά και ορεκτικά. Σε αυτό το τεύχος πρωταγωνιστούν: Κάστανα, Συναγρίδα, Λαχανάκια Βρυξελλών & Μανταρίνια!

Ριζότο µε κάστανα & µανιτάρια, Κέικ µε κάστανα & µπλε τυρί, Λαχανάκια Βρυξελλών τυλιγµένα µε µπέικον, Τηγανιά µε συκωτάκια πουλερικών & λαχανάκια Βρυξελλών, Ψάρι αθηναϊκή µαγιονέζα, Τερίνα µε σφυρίδα & σολοµό, Γαρίδες γλασαρισµένες µε µανταρίνι & σουσάµι, Κολοκυθόσουπα µε µανταρίνι & ρας-ελ-χανούτ.

Καλώς ορίσατε!
Μεζέδες αλλιώτικοι για αποστάγµατα και παλαιωµένα τσίπουρα που θα ανοίξουν την όρεξη των συνδαιτυµόνων µας πριν περάσουν στο τραπέζι, από τον Γρηγόρη Χέλμη.

Μυλοκόπι µε κρεµµύδια & σταφίδες, Λουκουµάδες Μετσοβόνε µε µέλι ντοµάτας, Σπιτικός τόνος σε λάδι, Ντιπ αγκινάρας µε ταχίνι

Οι επίσημοι συνοδοί
Το κρέας ή το πουλερικό των Χριστουγέννων ζητούν δίπλα τους καλοµαγειρεµένα λαχανικά και ένα πλούσιο γευστικό πιλάφι για να νιώσουν… πλήρη. Ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος δίνει τη λύση µε προτάσεις εµπνευστικές!

Ραγού µανιταριών, Ψητές πατάτες µε µουστάρδα, πορτοκάλι & κάστανα, Ψητά κυδώνια µε κολοκύθα & µυρωδικά, Ρύζι σπυρωτό µε µοσχαρίσιο ζωµό, αρακά, σταφίδες & µυρωδικά, Αλµυρό κραµπλ µε κυδώνια, Ψητά λαχανικά µε σάλτσα σόγιας, θυµάρι & δεντρολίβανο,

Κάθε μέρα
Το φαγητό της εβδοµάδας µοιάζει βαρετό και επαναλαµβανόµενο; Η Funky Cook, κατά κόσµον Εύα Μονοχάρη, λύνει τον γευστικό γρίφο και µας δίνει ιδέες για το καθηµερινό µας τραπέζι, οικογενειακό ή φιλικό.

Πίτα µε λάχανο, φέτα & µπέικον, Μινεστρόνε µε χωριάτικο λουκάνικο, Ζυµαρικά µε κοτόπουλο & πέστο σπανάκι, Τραχανάς µε µανιτάρια & πάπρικα, Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα, Αχνιστό ψάρι µε παντζαροσκορδαλιά

Σούπα βελούδο
Χειµωνιάτικες και δυναµωτικές, αυτές οι σούπες της θαλπωρής κρύβουν µέσα τους κάστανα, τοπιναµπούρ, σελινόριζα, µανιτάρια ή γλυκοπατάτα και κάνουν επίσηµη εµφάνιση στα γεύµατα των ηµερών.

Βελουτέ σελινόριζας µε τσένταρ & κρουτόν αρωµατισµένα µε θυµάρι, Μανιταρόσουπα µε µανιτάρια τουρσί, Καστανόσουπα µε τοπιναµπούρ & θυµάρι, Μπισκ µε κόκκινη πάστα κάρυ & καβουρόψιχα

Ρετρό γλύκα
Γυρίζουµε πίσω τον χρόνο και ετοιµάζουµε νοσταλγικά επιδόρπια για τις γιορτινές βεγγέρες σε πιο µοντέρνα εκδοχή.

Cheesecake µε βάση για τράιφλ, Ανάποδες πουτίγκες µε ρούµι & ανανά, Γλυκό ψυγείου µε µπισκότα, κρέµα & καφέ, Κέικ Black Forest

Ακόμα
– Η ιστορία του κουραμπιέ
Λευκοί, βουτυράτοι και εύθρυπτοι, γλυκές μπαλίτσες ζαχαρωμένης ευτυχίας!

-Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα

-Βγαίνουμε με φίλους για φαγητό στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πρωτεύουσας

– Τα κρασιά των γιορτών
Επιλέγουμε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν γεύματα και δείπνα και χαρακτήρα εορταστικό

-Chef’s table
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μας δέχεται στο τραπέζι του και μας κάνει δώρο δύο γιορτινές συνταγές του

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr