Στο Οlive Αυγούστου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

«Όλη η νοστιμάδα του θέρους»

Στο OLIVE που κυκλοφορεί στις 26 Ιουλίου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ απολαύστε ένα «πράσινο» τεύχος αφιερωμένο στην εποχικότητα, την εντοπιότητα, την αειφορία και την αληθινή ουσία της ελληνικής κουζίνας!
Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε τις πιο νόστιμες προτάσεις και λύσεις για το καλοκαιρινό τραπέζι, με άρωμα και γεύση απόλυτα ελληνικά!

Μη χάσετε 60 σούπερ συνταγές του καλοκαιριού, για πιάτα που μαγειρεύονται με τα προϊόντα που δίνουν τα μποστάνια, λαχανικά και φρούτα, με φρέσκα τυριά, ψάρια, θαλασσινά και λίγο κρέας, που τιμούν τη φρέσκια πρώτη ύλη.

Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:

Γεύσεις από Θεσσαλία
Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει τα αγαπημένα του καλοκαιρινά πιάτα από την πατρίδα του, τον Τύρναβο, φτιαγμένα με όλα όσα οι νοικοκυρές μαγείρευαν κάποτε με τα βρισκούμενα του κήπου και του ντουλαπιού, όπως: Τηγανητά ψάρια στο ζουµί τους µε ντοµάτα, Βλιτόπιτα, Σκορδάρι & Μπακαλιάρο µε κρεµµύδια στιφάδο.

Πάμε Κέρκυρα
Οι σεφ Έκτορας Μποτρίνι και Νίκος Μπίλλης μοιράζονται μαζί μας καλοκαιρινές συνταγές από τη βασίλισσα του Ιονίου, την Κέρκυρα, πατρίδα του Έκτορα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα ζαρζαβατικά του κήπου και τα οικονομικά ψάρια της κάθε μέρας. Μας ετοιμάζουν: Τσιγαρέλι, Μπαρμπούνια σαβόρο, Κορακιανίτικη μπακαλιαρόπιτα, Μπορυρδέτο & Μανέστρα κολοπίμπιρι.

Πεταγόμαστε στις Κυκλάδες
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης, ο νέος συνεργάτης του Olive, μαγειρεύει φαγητά κυκλαδίτικα, που κλείνουν στην καρδιά τους τα αρώματα του Αιγαίου με προϊόντα ντόπια, καλοκαιρινά και νόστιμα. Απολαύστε: Βλίτα γιαχνί µε λευκές µελιτζάνες Σαντορίνης, Τούρτα ψητή µε κολοκυθάκια & τυρί Σαν Μιχάλη, Τηγανητές λιαστές ντοµάτες µε σκορδάτη σάλτσα βασιλικού, Χυλοπίτες σε ζωµό κρεµµυδιού, πάστα µάραθου & τυροβολιά Μυκόνου κ.ά.

Η Κρήτη στο πιάτο
Η food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη μας μεταφέρει στη δική της Κρήτη με τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα πιάτα του νησιού. Μπαίνει στο μποστάνι και με τη συγκομιδή της μέρας βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά. Μπάμιες με σκάρους, Μελιτζάνες με ξινόχοντρο, Γεμιστά στο τσικάλι, Καλλικωτά ή συμπεθεριό κ.ά.

Ο γύρος των Δωδεκανήσων
Η Εύα Μονοχάρη μας ταξιδεύει μέσα από νησιώτικα πιάτα της: Από τη Ρόδο µέχρι την Πάτµο και από τη Λέρο µέχρι την Κάσο, τα µαγειρέµατα των Δωδεκανήσων µυρίζουν θάλασσα και περβόλια µε µυριστικά. Ελάτε να φτιάξουµε µαζί:
Ψαρόσουπα από τη Σύμη, Λαδόπιτες από τη Ρόδο, Φακές αραντιστές της Αστυπάλαιας, Λέρικη μακαρονάδα με παστό ψάρι, Κασιώτικα ντολμαδάκια κ.ά.

Αστικά πιάτα
Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος προτείνει πιάτα με ελληνικό πρόσημο και αυθεντική νοστιμιά. Η Χωριάτικη σαλάτα γίνεται σάλτσα για μια σπαγκετάδα, οι Γίγαντες πλακί πασπαλίζονται με μπόλικη φέτα από πάνω, οι Μελιτζάνες ψήνονται σε ντοματένια σάλτσα με τυριά και άλλα νόστιμα!

Συνταγές του Πηλίου
Ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης μας ταξιδεύει στο Πήλιο με τους πιο νόστιμους μεζέδες του. Mας φτιάχνει Κατσαμάκι, Αυγά πηλιορείτικα, Κρεμμυδοκουλούρα & Αμπελοφάσουλα τουρσί.

Φιλέματα
Παραδοσιακά κεράσματα του καλοκαιριού, απ’ άκρη σ’ άκρη της νησιωτικής Ελλάδας, με υλικά που κάθε σπίτι έχει πάντοτε στο ντουλάπι του. Από Αμυγδαλωτά Ύδρας, Καλιτσούνια & Σαρικόπιτες Κρήτης μέχρι Κουφέτο Μήλου & Μελεκούνι Ρόδου.

Ακόμα μη χάσετε…

-Συνέντευξη με τη σεφ Αργυρώ Κουτσού.
– Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν.
-Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα N. Ανδρουλιδάκη.
-Chef’s Table: To “Thama” του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο.

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr