Στο OLIVE που κυκλοφορεί στις 28 Ιουνίου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, απολαύστε ένα τεύχος αφιερωμένο στο απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό: τους μεζέδες!

Μαγειρεύουμε συνταγές που μοιράζονται, που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού ή γίνονται κύριο πιάτο και κάνουν την καλύτερη παρέα με τα θερινά, παγωμένα ποτά!

Μη χάσετε 80 σούπερ συνταγές σε ένα πεντανόστιμο τεύχος αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού! Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, εύκολα και απλά, για να γίνει η μαγειρική παιχνίδι! Δεν θέλουν κόπο, μόνο καλή διάθεση και τη σωστή παρέα…

Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:

Βάλε το τηγάνι στη φωτιά!
Τα ηλιόλουστα µεσηµέρια µετά τη θάλασσα νοστιµίζουν µε ό,τι καλό βγαίνει καυτό και τραγανό από το τηγάνι του Σωτήρη Ευαγγέλου, από καλαµαράκια και αχνιστές σαρδέλες µέχρι γεµιστούς κολοκυθανθούς και αφράτη «φoυρτάλια» µε λουκάνικο.

Τραγανές µπρουσκέτες µε απάκι, τσαλαφούτι & ντοµατίνια, Τηγανητά καλαµαράκια & ταραµάς µε το µελάνι τους, Κολοκυθανθοί γεµιστοί µε 4 τυριά, Αχνιστές σαρδέλες, «Φουρτάλια» µε λουκάνικα Τζουµαγιάς, πατάτες & κολοκυθάκια

Τα πιάτα της μοιρασιάς
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας έχει µερίδες µικρές, που χωρούν σε πιατάκια για τη µέση, πιάνονται µε τα δάχτυλα ή µε πιρουνάκι και κάνουν την καλύτερη παρέα µε τα θερινά, παγωµένα ποτά µας.

Ζεστή µελιτζανοσαλάτα µε κοτοµπουκιές, Μοσχαρίσια εσκαλόπ σε φύλλο κανταΐφι, γεµιστά µε τυροκαυτερή, Χοιρινή τηγανιά µε µαύρη µπίρα, µανιτάρια & κεφαλογραβιέρα, Λαχανικά στη λαδόκολλα µε λουκάνικο, παστό χοιρινό & σουτζούκι πολίτικο, Ρολάκια µελιτζάνας γεµιστά µε σουτζουκάκια, Αλµυρές τηγανίτες µε µαστέλο Χίου & πανσετάκια καραµελωµένα σε βαλσάµικο

Και οι επτά ήταν υπέροχοι!
Με κιµά από λουκάνικο, µε κοτόπουλο, µε µελιτζάνα ή κολοκύθι, µε ρεβίθια, µε τυρί και ντοµάτα, οι κεφτέδες αγαπούν το τηγάνι µε καλό ελαιόλαδο και γίνονται το comfort food της καρδιάς µας κάθε καλοκαίρι. Η Ντίνα Νικολάου μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές της επιτυχίας…

Κεφτεδάκια κοτόπουλου µε λιαστή ντοµάτα, Μελιτζανοκεφτέδες µε κασέρι & πετιµεζάτη τυροκαυτερή, Λουκανικοκεφτέδες µε πλιγούρι, Κολοκυθοκεφτεδάκια µε βρόµη, γραβιέρα, Βλιτοκεφτέδες µε ντοµάτα, µανούρι & σάλτσα φέτας, Ρεβιθοκεφτέδες µε ελιές Καλαµών, σταφίδες & βλίτα ξιδάτα

Τα κλασικά
Μπαίνουµε στην κουζίνα και ετοιµάζουµε καλοκαιρινούς µεζέδες, όπως θα τους βρίσκαµε στο µενού µιας γνήσιας ταβέρνας. Το τραπέζι στήνεται σε δροσερές βεράντες µε φίλους και διάθεση για µοίρασµα.

Τηγανητά κολοκύθια & µελιτζάνες, Μύδια αχνιστά µε λεµόνι & µουστάρδα, Χταπόδι στιφάδο
Γαύρος µαρινάτος, Ντολµαδάκια µε αµπελόφυλλο, Γαρίδες σαγανάκι

Της θάλασσας
Eτοιµάστε παγάκια για ούζο και τσίπουρο, παγώστε µπίρες, κόψτε καµιά ντοµάτα γαρίφαλο και κάντε χώρο στο τραπέζι για αλλιώτικα µεζεδάκια µε µπακαλιάρο, µπλε καβούρι, τόνο και ρέγγα, από τον Γρηγόρη Χέλμη.

Κεφτεδάκια µπακαλιάρου µπουρδέτο, Καβούρι γιουβέτσι, Ντοµατοκεφτέδες µε ρέγγα, Τηγανιά τόνου µε ελιές

Τα σαγανάκια της παρέας
Τυριά ελληνικά και λατρεµένα, όπως η φέτα, η φορµαέλα και το ταλαγάνι, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα και το κασέρι γίνονται ο απόλυτος µεζές για το κρασί µας ή µια παγωµένη µπίρα. Πλάι τους, ταιριαστά ντιπ και σάλτσες ισορροπούν τις γεύσεις.

Κεφαλοτύρι µε σουσάµι & σάλτσα µελιού, Φορµαέλα µε σάλτσα κρεµµυδιών, Κασέρι σιµιγδαλάτο µε σάλτσα κρασιού, Ταλαγάνι µε πιπεριά, µουστάρδα & πορτοκάλι, Φέτα µε σάλτσα πιπεριάς, Γραβιέρα σε κρούστα ξηρών καρπών µε γλυκόξινα βερίκοκα

Κάθε μέρα… με αυγά
Μεζές βασιλικός για ούζο, τσίπουρο ή µπίρα, τα αυγά είναι ευέλικτα και συνδυάζονται πανεύκολα. Η Funky Cook, κατά κόσµον Εύα Μονοχάρη, µας δίνει ιδέες για συναντήσεις φιλικές ή οικογενειακές!

Τσακλατιστά αυγά µε ελιές & ντοµατίνια, Σάντουιτς µε αυγοφέτες, Μπουλέρι, αυγά
µε πατάτες γιαχνί, Τσιγαριαστά χόρτα µε αυγά Κοσκοσέλα, Μακαρονόπιτα στο τηγάνι µε φέτα, Χωριάτικες πατάτες φούρνου µε αυγά

Ζουμερές μπουκιές
Συνώνυµο του καλοκαιριού και της καλής παρέας, οι µεζέδες αυτοί διατηρούν το ρετρό άρωµά τους, αλλά σερβίρονται σε µοντέρνες εκδοχές, ιδιαίτερα νόστιµες και µυρωδάτες. Παλιοί και νέοι συνεργάτες του Olive στήνουν το πιο νόστιµο τραπέζι.

Μπρουσκέτες µε γαύρο µαρινάτο, Μαυροµάτικα στο τηγάνι µε πιπεριά Φλωρίνης, Τουρσί λαχανικών, Ντοματόπιτα, Πιπερονάτα µε κουκουνάρι, Σαλάτα µιρµιζέλι Καλύµνου, Πατατοσαλάτα µε ρόκα & ντιπ γιαουρτιού

Αλοιφές
Ετοιµάζουµε τρεις αγαπηµένες σαλάτες που απλώνονται σε ψωµί, πάνω σε µια ζεστή πίτα ή γαρνίρουν ψητά µανιτάρια, και τρώγονται µετά µανίας.

Συριανή µαϊντανοσαλάτα, Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, Ανθότυρο µε πέστο πάνω σε ψητά µανιτάρια

Με έθνικ ένδυμα
Οι φρέσκιες γαρίδες αρωµατίζονται µε µπαχαρικά, ενίοτε καυτερά, τηγανίζονται ή σιγοµαγειρεύονται στην κατσαρόλα µε υλικά από ξένες κουζίνες και γίνονται µεζεδάκια για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό, σε συνταγές της Sarah Cook.

Γαρίδες κοκτέιλ, Γαρίδες τσίλι µε ινδικό ρύζι & φακές, Γαρίδες µε πιπεριές σε γάλα καρύδας, Πικάντικες τηγανητές γαρίδες, Γαρίδες σε κουρκούτι µπίρας, µε σος ταρτάρ

Στον πάγο
Παγωτά, σεµιφρέντο, σορµπέ και γρανίτες, ό,τι πρέπει µετά τους µεζέδες, µάς δροσίζουν και τα απογεύµατα µετά την παραλία ή τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Τούρτα παγωτό µε φράουλες & καρύδα, Σορµπέ ανανά µε βασιλικό, Παγωτό γιαούρτι µε παστέλι σουσαµιού, Σεµιφρέντο σοκολάτας µε σύκα & φουντούκια, Γρανίτα κόκκινου κρασιού µε µπαχαρικά

Ακόμα μη χάσετε…

– Οι σαλάτες που γίνονται αλοιφή, από τη Μελίσσα Στοΐλη
-Συνέντευξη με τον σεφ Γρηγόρη Χέλμη
-Βίος υπαίθριος, από τον Κοσμά Βίδο
– Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν
– Η ελληνική γεύση στον καιρό των γαστρομεζέδων, από τη Θάλεια Τσιχλάκη
-Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr