Food stylist, κριτής στα Αustralian Food Awards, μόνιμη συνεργάτης στο Food & Wine Magazine. H Eλληνοαυστραλή Vicki Valsamis που κάνει θραύση στη Μελβούρνη, επιστρέφει με νέο μπεστ σέλλερ…

Όποιο περιοδικό μαγειρικής της Αυστραλίας και να ανοίξει κανείς έχει την υπογραφή της food stylist Vicki Valsamis. Δύο διεθνή μπεστ σέλλερ, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα brands, καμπάνιες, διαγωνισμοί, με τους Αυστραλούς να υποβάλλουν τα σέβη τους στο αψεγάδιαστο στυλ της κατοχυρώνοντας της μια θέση στους καλύτερους των καλύτερων.

Οι ελληνικές ρίζες έβαλαν τις βάσεις και ο διεθνισμός της Αυστραλίας, το melting pot λαών και κουλτούρων, το κοσμοπολίτικο ύφος της. Πάνω από όλα, όμως, παραμένει η λατρεία για το φαγητό. Για την ακρίβεια, την τελετουργία, το πάθος, το συναίσθημα του φαγητού. Και αυτό χαρακτηρίζει όλες τις δουλειές της. Για τους Αυστραλούς η Vicki Valsamis είναι εγγύηση και για τους Ελληνοαυστραλούς περηφάνεια, καλώντας τη συχνά να συμμετέχει στους διαγωνισμούς για best souvlaki, best baklava(!) για τη στήριξη της γευστικής μνήμης.

Kαι μετά τα μπεστ σέλλερ της «Μοnster Shakes» και «Τhe Vegetable», επιστρέφει με το νέο της βιβλίο με τη μόνιμη συνεργάτιδα της, δημοσιογράφο Caroline Griffiths, «Εat Plants, Be Happy: 130 Simple Vegan and Vegetarian Recipes», που έχει αναγγελθεί για τον Μάρτιο του 2021 από εκδ. Smith Street Books, με 130 συνταγές ως ωδή στα λαχανικά.

«Θα ακουστώ, ίσως, γραφική και φολκλόρ», υποστηρίζει, «ένα ελάττωμα που επιτρέπεται συχνά σε όσους νοσταλγούμε την Ελλάδα από μακριά- αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα στη ζωή μου αν δεν είχα πάντα στο μυαλό μου την εικόνα της γιαγιάς μου να ανοίγει ένα σπάνιο φύλλο για τυρόπιτα. Σιγοτραγουδούσε κάθε φορά που το έφτιαχνε. Δεν συγκράτησα τα λόγια αλλά κάθε φορά που τη ρωτούσα, είχε την ίδια απάντηση: «η Ελλάδα είναι σε κάθε μπουκιά που τρώω, κάθε ανάσα».

info
Εat Plants, Be Happy: 130 Simple Vegan and Vegetarian Recipes – Caroline Griffiths & Vicki Valsamis, εκδόσεις Smith Street Books, www.smithstreetbooks.com, www.vickivalsamis.com

Δείτε επίσης:

Vegan Awards: Τα πρώτα βραβεία για τις vegan ελληνικές επιχειρήσεις

Η Στροφιλιά πιστοποιήθηκε ως… vegan κρασί

Αυξάνεται η ζήτηση για vegan προϊόντα στη Βρετανία μετά το lockdown

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr