Η φιλοσοφία της «vegan» διατροφής κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους οπαδούς. Φυσικά, η διατροφή που θα ακολουθήσει ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση, ωστόσο πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Αυτό δε συνέβη, όμως στην προκειμένη περίπτωση.

Ειδικότερα, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση από vegan ακτιβιστές, όπου βλέποντας το αυτό ένας νεαρός άνδρας έσπευσε να φάει μπροστά στους διαδηλωτές τις κλασικές κοτομπουκιές από την KFC. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στo TikTok (εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιτρέπει την δημιουργία και κοινοποίηση μικρών βίντεο). Μάλιστα το βίντεο,έχει γίνει viral και έχει μαζέψει 249,8 χιλιάδες likes και πάνω από 2 εκατομμύρια views μέχρι και προσφάτως.

Να σημειώσουμε, ότι η διαδήλωση έλαβε χώρα μπροστά από το Δημαρχείο του Σίδνεϊ και οργανώθηκε εν μέρει από τον Anonymous μια ομάδα vegan ακτιβιστών που σχηματίστηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2016. Η ομάδα αυτή διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Η διαδήλωση ήταν γεμάτη από ακτιβιστές που φορούσαν τις μάσκες «V για Vendetta» και κρατούσαν πανό που έγραφαν «ΤRUTH». Είχαν επίσης φορητούς υπολογιστές που έδειχναν βίαιο υλικό από σφαγή ζώων και άλλα βίντεο που σχετίζονταν με τη βιομηχανία κρέατος. Στο βίντεο, το γέλιο ακούγεται πίσω από την κάμερα καθώς ο άνθρωπος προσελκύει την προσοχή από ανθρώπους που περνούν. Φυσικά, οι χρήστες δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός γράφοντας ενδεικτικα: «Δεν είμαι χορτοφάγος ή τίποτα άλλο παρά σαν γιατί είσαι τόσο παιδαριώδης». Τέτοιες συμπεριφορές φυσικά και είναι απαράδεκτες και κρίνονται αρνητικά.