Στην φετινή τελετή απονομής βραβείων Emmy, η δημοφιλής εκπομπή του CNN «Parts Unknown» του Άντονι Μπουρντέν, κέρδισε 6 βραβεία με την απουσία του ίδιου να είναι αισθητή.

Η απώλεια του σεφ και παρουσιαστή ήταν από τα γεγονότα που φέτος τάραξαν τον κόσμο του θεάματος και της γαστρονομίας. Το Χόλιγουντ λοιπόν απέδωσε το δικό του φόρο τιμής στον ίδιο και τους συνεργάτες του στα «Creative Arts Emmys».

Η εκπομπή του CNN βραβεύτηκε στην κατηγορία «Επεξεργασία Εικόνας για μη μυθιστορηματικό πρόγραμμα» για το επεισόδιο που γυρίστηκε στο Λάγος στη δυτική Αφρική, στην «Επεξεργασία Ήχου για μη μυθιστορηματικό πρόγραμμα» για το επεισόδιο στο Σιάτλ, στη «Μίξη ήχου για μη μυθιστορηματικό πρόγραμμα», επίσης για την εκπομπή στο Λάγος, στην «Καλύτερες εκπαιδευτικές σειρές» για το επεισόδιο στη νότια Ιταλία ενώ το αντίστοιχο ψηφιακό «Explore Parts Unknown» βραβεύθηκε στην κατηγορία «Καλύτερο μη Μυθιστορηματικό πρόγραμμα μικρού μήκους». Τέλος, ο Μπουρντέν κέρδισε και ένα ατομικό βραβείο που αφορούσε τη συγγραφή και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της εκπομπής. «Ο Τόνι είχε προταθεί για αυτό το βραβείο πολλές φορές», είπε η παραγωγός Lydia Tenaglia παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Αλλά πάντα του ξέφευγε, ήταν ένα βραβείο που “λαχταρούσε” οπότε το παραλαμβάνω εκ μέρους του με μεγάλη πίκρα… Η γραφή του ήταν πάντα αιχμηρή και έξυπνη, πολύ αληθινή, χωρίς ανοησίες», συμπλήρωσε.

Η τελευταία σεζόν του «Parts Unknown» θα κάνει πρεμιέρα στο CNN στις 23 Σεπτεμβρίου.