Το νέο εστιατόριο του Salt Bae στο Βοστώνη έκλεισε μόλις λίγες μέρες μετά τα επίσημα εγκαίνια του, καθώς δεν τηρούνταν τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην εστίαση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα αυστηρά και κανένας δεν μπορεί να τα παραβλέπει και να μένει ατιμώρητος, ούτε καν να πρόκειται για τον διάσημο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae.

Πριν λίγες μέρες, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Salt Bae άνοιξε το νέο του εστιατόριο στη Βοστώνη, που ονομάζεται Nusr-Et. Ωστόσο, ήδη από την πρώτη μέρα υπήρξαν καταγγελίες ότι δεν υπήρχε σωστή τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες και έτσι, το εστιατόριο έκλεισε μόλις μία εβδομάδα μετά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε άρθρο του Independent, το εστιατόριο αναγκάστηκε να κλείσει λόγω της «υπάρχουσας και επικείμενης απειλής για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου δεν τηρούνταν το μέτρο που απαγορεύει το σχηματισμό ουράς έξω από το εστιατόριο, που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιπλέον, στο site «Boston 311» όπου πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, πελάτης του εστιατορίου ανέφερε ότι πολλοί πελάτες αλλά και εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες, καθώς και ότι οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών ήταν μικρότερες του 1 μέτρου. Πρόσθεσε επίσης ότι τουλάχιστον 20-30 άτομα στέκονταν στην υποδοχή, περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, χωρίς να φοράνε μάσκες. Άλλες καταγγελίες στο ίδιο site, κάνουν λόγο για παρέες στα τραπέζια που ξεπερνούσαν τα 6 άτομα.

Βέβαια, η μη τήρηση των μέτρων δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νέο εστιατόριο του Salt Bae, καθώς σε έλεγχο που έγινε πριν κλείσει διαπιστώθηκαν και υγειονομικές παραβάσεις, όπως ότι κάποια ψυγεία και πλυντήρια πιάτων δεν λειτουργούσαν στις σωστές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι η Βοστώνη ήταν η τρίτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που ο Νουσρέτ άνοιξε εστιατόριο, αφού είχαν προηγηθεί η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, όπου οι κριτικές ήταν αμφιλεγόμενες και σχεδόν όλες εστίασαν στις ακριβές τιμές των πιάτων. Και στην Ελλάδα όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για το Salt Bae, καθώς το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για το εστιατόριο της Μυκόνου, που άνοιξε μεν για δεύτερη σεζόν, αλλά, λόγω του κορωνοϊού, η κατάσταση ήταν μάλλον υποτονική. Το εστιατόριο «μαζεύτηκε» αρκετά και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την περσυνή κατάσταση, όπου η αναμονή για μια παρέα, μπορεί να κράταγε ακόμη και μία ώρα.

Δείτε επίσης:
Ο Salt Bae κατηγορήθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες υγιεινής

Βρυξέλλες: Αλλάζει το ωράριο της εστίασης εξαιτίας κορωνοϊού

Βουτιά 59% στην εστίαση το Β’ τρίμηνο του 2020