Ένα ακόμη εστιατόριο του Τζέιμι Ολιβερ έκλεισε αφήνοντας 100 άτομα άνεργα. Πρόκειται για το εστιατόριο «Fifteen Cornwall» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε από το προσωπικό του εστιατορίου ότι θα κλείσει. Ο 44χρονος παρουσιαστής-τηλεοπτικός μάγειρας άνοιξε το Fifteen Cornwall πριν από 13 χρόνια. Δυστυχώς, η είδηση αυτή έρχεται, ως μία συνέχεια στην κατάρρευση των εστιατορίων που φέρουν το όνομα του διάσημου σεφ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η διεύθυνση του εστιατορίου εξέφρασε τη λύπη της για το κλείσιμο και επισήμανε ότι έπρεπε να προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις για τη ρευστοποίηση της εταιρείας. Προ μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μάθιου Τόμσον, είχε παραδεχθεί πως το Fifteen Cornwall αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες ιδιαιτέρως τις περιόδους που δεν υπήρχαν σχολικές εορτές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fifteen Cornwall (@fifteencornwall) on

Αξίζει να επισημανθεί για το συγκεκριμένο εστιατόριο ότι μπόρεσε να επιβιώσει, παρά τις δυσκολίες των επιχειρήσεων του Τζέιμι Ολιβερ επειδή λειτουργούσε εντελώς ανεξάρτητα από αυτές και χρησιμοποιούσε τα κέρδη του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το όνομα του Τζέιμι Ολιβερ εμφανιζόταν στην πόρτα του εστιατορίου καθώς είχε αγοράσει τη σχετική άδεια και εμφανιζόταν εκεί μόνον περιστασιακά για να συνεργαστεί με τους μαθητευόμενους μάγειρες. Το εστιατόριο συνήθιζε να εκπαιδεύει από έξι ώς 10 άνεργους νέους ετησίως στις κουζίνες του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fifteen Cornwall (@fifteencornwall) on