Η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών επιστρέφει στα τέσσερα Hall του Metropolitan Expo από 18-20 Μαρτίου, που θα διαμορφωθούν ανάλογα για να υποδεχθούν για τέταρτη χρονιά εκθέτες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκθετών της Food Expo αποτελούν ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό κυρίως προσανατολισμό, ωστόσο στην έκθεση συμμετέχουν και πολλές ξένες επιχειρήσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, γεγονός ενδεικτικό του αμιγώς διεθνή χαρακτήρα της. Διατηρώντας υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και εφαρμόζοντας καινοτόμες στρατηγικές προβολής στο εξωτερικό, η έκθεση αναμένεται να σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία από άποψη συμμετοχών επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα χρονιά την ανοδική εξελικτική της πορεία ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

10_mg_0844-enlarge

Το κρέας στο επίκεντρο και οι παράλληλες εκδηλώσεις
Σημειώνουμε ότι ένας μεγάλος, αυτόνομος τομέας που θα εστιάζει στο κρέας θα στηθεί στο Hall 2 της έκθεσης με τη συμμετοχή πολλών ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ενώ στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και το event Meat Forum. Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων τροφίμων και ποτών του εξωτερικού, ο τομέας κρέατος θα έχει τόσο εμπορικό όσο και σεμιναριακό αλλά και γαστρονομικό χαρακτήρα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στη διεθνή αγορά κρέατος, για τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους αλλά και για τις εξαγωγικές προοπτικές σε επιλεγμένες αγορές.

6_img_0557-enlarge

Η επιτυχημένη θεματική εκδήλωση «Mediterranean Food Experience» ωστόσο αναμένεται μεταξύ άλλων επίσης να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού επιστρέφει εμπλουτισμένη και ανανεωμένη με ένα μοναδικό chef’s table γεμάτο γεύσεις και αρώματα Ελλάδας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραγωγοί και μεταποιητές ελληνικών τροφίμων και ποτών θα παρουσιάσουν στους επαγγελματίες-επισκέπτες μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.

Η Ισπανία τιμώμενη χώρα
Πρωταγωνίστρια της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Ισπανία και τα προϊόντα της, η οποία ως τιμώμενη χώρα της 4ης Food Expo θα έχει περίοπτη θέση και στο «Mediterranean Food Experience». Συγκεκριμένα, Ισπανοί σεφ θα δημιουργήσουν στα πλαίσια του event, γαστρονομικές προτάσεις με χαρακτηριστικά ισπανικά προϊόντα, τα οποία θα παρουσιάσουν στο κοινό, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση και την καλύτερη μαγειρική αξιοποίησή τους.

18_mg_6481-enlarge

Ο μεγαλύτερος μουσακάς του κόσμου
Με τη συνδρομή μεγάλου αριθμού σεφ που θα χρησιμοποιήσουν δεκάδες κιλά εγχώριων προϊόντων, θα μαγειρευτεί στη διάρκεια της έκθεσης ο μεγαλύτερος μουσακάς που έγινε ποτέ! Συγκεκριμένα, ο γιγαντιαίος μουσακάς θα ξεπερνά σε βάρος τον μισό τόνο και αφού παρασκευαστεί θα μοιραστεί στο κοινό.

19_mg_0095-enlarge

Oenotelia 2017
Η εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η έκθεση Oenotelia 2016 απέδειξε ότι η παράλληλη διοργάνωσή της με την Food Expo δημιουργεί σημαντικές συνεργασίες, αφού δίνει τη δυνατότητα στις οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες Έλληνες και ξένους επαγγελματίες. Χάρη λοιπόν στον αυστηρά επαγγελματικό χαρακτήρα, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο, τη στήριξη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και την συμμετοχή σπουδαίων εταιρειών που παράγουν και υπογράφουν τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά.

Δείτε επίσης
4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

info
Metropolitan Expo, Λεωφ. Βουλιαγμένης 328, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 5242100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Σάββατο 18/3: 10.00-19.30
Κυριακή 19/3: 10.00-19.30
Δευτέρα 20/3: 10.00- 19.00

Home

Αρχική