Τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία των «Χρυσών Σκούφων» πραγματοποιούνται για 26η χρονιά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Φέτος, το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπογράφει ο περίφημος Τορινέζος σεφ Davide Scabin, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Combal. Zero στο Τορίνο. O David Scabin είναι ένας δημιουργικός και απελευθερωμένος σεφ, εξαντρίκ και τολμηρός καλλιτέχνης με αστέρι Michelin, που σερβίρει ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ στο μοντέρνο, σαν γκαλερί, εστιατόριό του. Το Combal.Zero αγαπά πολύ τη μοντέρνα τέχνη -είναι άλλωστε το ρεστοράν του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κάστρο Rivoli έξω από το Τορίνο- και έχει περιληφθεί πολλές φορές στην παγκόσμια λίστα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου.

Το 2003 ο Scabin έστειλε την ιταλική κουζίνα κυριολεκτικά στο Διάστημα, όταν δημιούργησε γκουρμέ spacefood για να πάρει μαζί του ο Ιταλός κοσμοναύτης Luca Parmitano κατά τη διάρκεια της αποστολής του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ανατρεπτικό μενού που θα ετοιμάσει στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων έχει στηθεί σε μία λογική up & down, με το πιο πληθωρικό κύριο πιάτο να σερβίρεται στην αρχή και το ελαφρύτερο ορεκτικό στο τέλος του δείπνου.

Δείτε επίσης

Στην κουζίνα με τους Έλληνες που μαγείρεψαν στους Χρυσούς Σκούφους 2018

World’s 50 Best Restaurants 2018: Ο απόηχος της γιορτής της γαστρονομίας