Η Julia Child είναι ίσως η διασημότερη Αμερικανίδα σεφ και είναι αυτή που σύστησε στους Αμερικανούς τη γαλλική κουζίνα. Αν δεν ξέρεις ήδη την ιστορία της, ίσως έχεις δει τουλάχιστον την «Julie & Julia», όπου την υποδύεται η Meryl Streep.

Για τους μεγάλους θαυμαστές της πάλι, έχουμε ένα πολύ ευχάριστο νέο, μιας και ανακαλύψαμε ότι μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη θρυλική κουζίνα της. Η Julia Child από το 2001 είχε δωρήσει την επί 60 έτη κουζίνα του σπιτιού της -όπου εκεί γύριζε και τις τηλεοπτικές εκπομπές της-, στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη American History Museum (@amhistorymuseum) στις

Σωστά διαβάσατε, ολόκληρη η κουζίνα με την πλήρη επίπλωση και τις συσκευές αποτελούν έκθεμα σε μουσείο, για να γνωρίζουν οι Αμερικανοί τη γαστρονομική κουλτούρα τους από πρώτο χέρι. Μάλιστα, ανάμεσα σε όσους έχουν επισκεφτεί το μουσείο για να δουν την κουζίνα, ήταν και η ίδια η Julia Child που είχε πάει ένα χρόνο αργότερα, το 2002.

Η σπουδαία σεφ Julia Child έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2004, ωστόσο αποτελεί μία σεφ που έγραψε ιστορία στο χώρο της γαστρονομίας, τόσο μέσα από τα βιβλία της, όσο και από τις τηλεοπτικές εκπομπές της.

Δείτε επίσης:
Η Τζούλια Τσάιλντ αναγκάζει τον Ντέιβιντ Λέττερμαν να φάει ωμό χοιρινό