Τα εκλεκτά προϊόντα διατροφής της σειράς «ΑΒ Επιλογή» διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Awards 2021 που διοργανώνει το International Taste Institute (ITI) στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για προϊόντα που παράγονται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς, ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και αναδεικνύουν την γευστική μας παράδοση.

Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης αποτελείται από αναγνωρισμένους chefs και sommeliers από όλο τον κόσμο οι οποίοι, με μια αυστηρή μεθοδολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και «τυφλή» γευσιγνωσία, αξιολογούν περισσότερα από 15.000 προϊόντα τροφίμων και ποτών.

Τα μέλη της επιτροπής κρίνουν και βαθμολογούν το κάθε προϊόν μόνο του, χωρίς να γνωρίζουν εμπορικά σήματα και χώρα προέλευσης και χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό, τα Superior Taste Awards θεωρούνται ως τα πλέον ανεξάρτητα πιστοποιητικά γεύσης και είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως.

Στον φετινό διαγωνισμό, τα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή» κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 7 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης.

Τα Χρυσά Αστέρια (από 1 μέχρι 3) απονέμονται μόνο στα προϊόντα που συγκεντρώνουν συνολική βαθμολογία πάνω από 70%.

Πιο συγκεκριμένα, με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (2 αστέρια) τιμήθηκαν τα παρακάτω προϊόντα:
– Το ολόκληρο νωπό κοτόπουλο από γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή» που μεγαλώνει με 100% φυτικές τροφές
– Η γραβιέρα Κρήτης Τρύπας ΠΟΠ «ΑΒ Επιλογή», ένα παραδοσιακό κρητικό τυρί, 6μηνης ωρίμασης, με έντονη και μεστή γεύση.
– Το κατσικίσιο τυρί Κισσάβου σε άλμη «ΑΒ Επιλογή», ένα τυρί με πλούσια αρώματα, που παράγεται αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα Κισσάβου.

Με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (1 αστέρι) διακρίθηκε ο Ανθότυρος Κρήτης «ΑΒ Επιλογή», ένα λευκό τυρί από πρόβειο κρητικό γάλα, με δροσερή και γλυκιά γεύση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα προϊόντα «ΑΒ Επιλογή» διακρίνονται στα Superior Taste Awards.
Μέχρι σήμερα 23 ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα της σειράς έχουν αποσπάσει συνολικά 42 χρυσά αστέρια.

Δείτε επίσης:
Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε την κρητική γραβιέρα;

Το ανθότυρο σε 10 απολαυστικές συνταγές

Κοτόπουλο του κυνηγού (poulet sauté chasseur)